Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fed yetkilisi faiz oranları indirilirken dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lisa Cook, faiz oranlarını düşürürken temkinli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Cook, ABD Merkez Bankası'nın ekonominin bazı alanlarında enflasyonun yavaşlaması için daha fazla zaman tanımak amacıyla faiz oranlarını indirirken dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Fed yetkilisi faiz oranları indirilirken dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu

Harvard Üniversitesi’nde verdiği bir ekonomi dersinde konuşan Cook, “İstihdam ve enflasyon hedeflerimize ulaşmamızın önündeki riskler daha iyi bir dengeye doğru ilerliyor. Ancak, fiyat istikrarının tamamen yeniden tesis edilmesi, para politikasının zaman içinde gevşetilmesi konusunda temkinli bir yaklaşım gerektirebilir” ifadelerini kullandı.

Bloomberg HT’nin haberine göre Cook, “Enflasyonla mücadele süreci inişli çıkışlı ve düzensiz olabilir, ancak daha fazla politika ayarlamasına dikkatli bir yaklaşım, güçlü işgücü piyasasını korurken enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2’ye dönmesine yardımcı olabilir” şeklinde ekledi.

Fed politika yapıcıları geçen haftaki toplantılarında faiz oranlarını yirmi yılın en yüksek seviyesinde sabit bırakırken, bu yıl üç faiz indirimi yapılacağına dair tahminlerini hafif bir farkla korudular. 19 Fed yetkilisinden 9’u 2024’te iki veya daha az kesinti olacağını tahmin ederken, bu yetkililerden ikisi hiçbir kesinti olmayacağı yönünde öngörüde bulundu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler