Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fed/Daly: Faiz indirimlerinin yakın olduğunu düşünmek için erken

Daly, "Fiyat istikrarını yeniden sağlamaya ve bunu elbette elimizden geldiğince nazik bir şekilde yapmaya tamamen kararlıyız, ancak daha yapacak çok işimiz var: henüz orada değiliz ve zafer ilan etmek için çok erken" dedi.

Fed/Daly: Faiz indirimlerinin yakın olduğunu düşünmek için erken
Parasal gevşemenin gecikeceği konusunda piyasaları uyaran Fed guvernörlerine bir tanesi daha eklendi.  San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, enflasyonu Fed’in %2’lik hedefine geri getirme konusunda “yapılacak çok iş” olduğunu ve faiz indirimlerinin yakın olduğunu düşünmek için “erken” olduğunu söyledi.  Cuma itibarıyla, vadeli işlemler pazarında   Fed’in  ilk faiz indirimi için olasılığı yüksek tarih Mart’tan Mayıs’a ötelenirken,  FOMC’nin bu ay yapacağı toplantıda  faizlerde değişiklik beklenmiyor.
ABD’den gelen güçlü ekonomik veriler tahvil pazarında getirileri sert şekilde yukarı iterken, S&P500 güçlü kar ve 6 adet Fed faiz indirimi beklentisiyle Cuma günü tarihi rekoruna imza attı.

Daly, Fox Business Network ile yaptığı bir röportajda, para politikasını ayarlayacak kadar güven duymak için enflasyonun düştüğüne dair daha fazla kanıta ihtiyacı olduğunu söyledi.

Daly, “Fiyat istikrarını yeniden sağlamaya ve bunu elbette elimizden geldiğince nazik bir şekilde yapmaya tamamen kararlıyız, ancak daha yapacak çok işimiz var: henüz orada değiliz ve zafer ilan etmek için çok erken” dedi. “Bu nedenle ileriye bakıp ekonomiyi boğmamak için politika ayarlamalarının ne zaman gerekli olacağını sormamızın uygun olduğunu düşünmekle birlikte, bunun köşede olduğunu düşünmek için gerçekten erken” dedi.

“Politika faizini ayarlamaya başlayacak kadar kendime güvenmem için istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde %2’ye gerilediğine dair daha fazla kanıt görmemiz gerekiyor. İşgücü piyasasının sadece soğumaya değil aynı zamanda duraklamaya başladığına dair erken işaretler de onu faiz indirimlerini düşünmeye itebilir” diye konuşan Daly, “Şu anda bunların hiçbiri beni bir ayarlamanın gerekli olduğunu düşünmeye itmiyor, ancak kesinlikle gözlerimizi bu şeylerden ayırmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Foreks Haber Merkezi ( [email protected] )

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler