Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fed beklentileriyle beraber ons altın fiyatları düşüşte

Ons altın fiyatları, Fed üyelerinin ekonomideki dayanıklılık işaretleri nedeniyle erken faiz indirimi beklentilerini geri çekmesiyle güçlenen dolar ve artan tahvil getirilerinin etkisiyle son altı haftanın en büyük düşüşünü kaydetmeye doğru gidiyor.

Fed beklentileriyle beraber ons altın fiyatları düşüşte

Spot altın düne göre yüzde 0,06 kayıpla ons başına 2,020.93 dolardan işlem görüyor. Haftalık kayıp yüzde 1,3’e yaklaştı.

InProved’den Hugo Pascal, yatırımcıların beklenenden daha iyi veriler ve şahin Fed konuşmacılarının ardından faiz indirimi beklentilerini yeniden fiyatlandırmasıyla külçe altının baskı altında kaldığını söyledi. Yeniden fiyatlandırmanın Orta Doğu’daki jeopolitik risklerden kaynaklanan güvenli liman primini dengelediğini söyleyen Pascal, “Altın 2.000 dolar seviyesinin üzerinde tutunduğu sürece metal üzerinde pozitif kalmaya devam ediyorum” dedi.

ABD dolar endeksi DXY gün içinde %0,16 düştü ancak bu hafta şimdiye kadar yaklaşık %1 yükseldi.

Gösterge niteliğindeki 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirisi%4,1710 ile son beş haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Analistler ons altın için bugün destek seviyesi olarak 2016 doları işaret ediyorlar. Yukarıda ilk direnç ise 2025 dolar seviyesinde. Aşağı yönlü hareketin hızlanması halinde 2003 dolar hedeflenebilir. Yukarı yönlü hareketin güçlenmesi halinde ise 2031-2033 dolar aralığına doğru bir hareket olacağı öngörülüyor.

(Foreks)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler