Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Euro Bölgesi’nde yatırımcı güveni yükselişini sürdürüyor

Euro Bölgesi’nde yatırımcı güveni 2024 yılının ilk ayında olduğu gibi ikinci ayında da toparlanma yolunda ilerledi; ancak iyileşme süreci yavaş…

Euro Bölgesi’nde yatırımcı güveni yükselişini sürdürüyor

Euro Bölgesi’nde yatırımcı güveni 2024 yılının ilk ayında olduğu gibi ikinci ayında da toparlanma yolunda ilerledi; ancak iyileşme süreci yavaş ilerliyor ve hala önümüzdeki döneme ilişkin net bir bilgi verilemiyor.

Sentix tarafından açıklanan ve Foreks Haber ile mail yoluyla paylaşılan rapora göre, bir önceki ay -15,8 puan seviyesinde bulunan yatırımcı güven endeksi, Şubat ayında -12,9 puana çıktı. Böylece endeks üst üste dördüncü ayında da yukarı yönlü bir seyir izledi ve 2023 yılı Nisan ayından bu yana en yüksek rakamı gördü. Piyasa beklentisi endeksin -15,0 seviyesine çıkacağı yönündeydi.

Cari endeks -22,5 puandan üst üste dördüncü artışla -20,0 puana çıkarken, beklenti endeksi beşinci ayında da toparlanma yönünde görünüm sergiledi ve -8,8 puandan -5,5 puana yükseldi. Böylece cari endeks 2023 yılı Haziran ayından, beklenti endeksi 2022 yılı Şubat ayından bu yana en yüksek seviyelirini gördü.

-Almanya’da Görünüm Yine Olumsuz-

Euro Bölgesi’ni sürükleyen ekonomi olan Almanya’da ise yatırımcı görünümü üst üste ikinci ayda da olumsuz bir görünüm sergiledi. Sentix yatırımcı güven endeksi Şubat ayında -26,1 puandan -27,1 puana indi.

Cari endeks -35,5 puandan -39,3 puana gerilerken, beklenti endeksi -16,3 puandan -14,0 puana çıkarak, tünelde bir ışık görülmesini sağladı.

Rapora göre, Almanya’daki kötü görünümün aksine uluslararası piyasalarda işler çok daha iyi görünüyor. Özellikle ABD bölgesi bir kez daha gelişiyor; Japonya ekonomik açıdan da puan topluyor. Sonuç olarak Sentix Küresel Endeksi, Şubat 2022’den bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler