Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Dev marka yüzlerce çalışanının işine son verecek!

ABD merkezli perakende devi Amazon'un, Prime Video ve Amazon MGM Studios birimlerinde işten çıkarma yapacağı bildirildi.

Dev marka yüzlerce çalışanının işine son verecek!

ABD merkezli perakende devi Amazon’un, Prime Video ve Amazon MGM Studios birimlerinde işten çıkarma yapacağı bildirildi.

 

Mike Hopkins adlı Kıdemli Başkan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamaya göre, şirketin uzun vadeli vizyonu doğrultusunda atılan adımların bir parçası olarak belirli alanlardaki yatırımları revize etme kararı alındı. Sektördeki hızlı gelişmelere vurgu yapan Hopkins, uzun vadeli başarı için daha etkili yatırımlara odaklanma gerekliliğine işaret etti.

 

Hopkins, yatırımları artırırken, belirli alanlardaki yatırımları azaltma veya durdurma kararlarının Prime Video ve Amazon MGM Studios birimlerinde çalışan yüzlerce kişinin işine son verilmesine yol açacağını belirtti. Bu zorlu kararın, şirketin uzun vadeli stratejik hedeflerine ulaşma amacını taşıdığını ifade etti.

 

Hopkins, işten çıkarmaların etkilenen çalışanlara yönelik özel destek paketlerini içereceğini söyledi ve bu zorunlu adımın şirketin rekabet gücünü artırmak için alındığını vurguladı.

 

Amazon’un sahibi olduğu Twitch platformunda da benzer bir durum yaşanıyor. Twitch CEO’su Daniel Clancy, platformun iş gücünü yeniden yapılandırmak amacıyla 500’den fazla personeli işten çıkarma kararı aldıklarını belirtti. Clancy, bu adımın şirketin mevcut ölçeği ve gelecekteki büyüme beklentilerine uygun bir şekilde atıldığını açıkladı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler