Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Danimarka Kraliçesi tahttan çekildi!

Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe, yeni yıl konuşmasında beklenmedik bir gelişme ile karşımıza çıkarak tahttan feragat etme kararı aldığını duyurdu. 2. Margrethe, 14 Ocak'ta resmen, tahta geçişinin 52. yılında tacını çıkararak emekli olacak.

Danimarka Kraliçesi tahttan çekildi!

Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe, yeni yıl konuşmasında beklenmedik bir gelişme ile karşımıza çıkarak tahttan feragat etme kararı aldığını duyurdu. 2. Margrethe, 14 Ocak’ta resmen, tahta geçişinin 52. yılında tacını çıkararak emekli olacak.

 

 

 

83 yaşındaki Kraliçe, hala tahtta oturan tek kraliçe ve Avrupa’da en uzun süre tahtta kalan kraliyet ailesi üyesi konumundaydı. 2. Margrethe, 1972 yılında babası Kral 9. Frederik’in vefatının ardından tahta geçmişti.

 

Kraliçe, 2023’ün başlarında geçirdiği bel ameliyatının etkisiyle bir süre düşünce sürecine girdiğini ve bu kararı aldığını belirtti.

 

Emeklilik kararıyla birlikte tacını oğlu Veliaht Prens Frederik’e devredecek olması, Danimarka’da kraliyet tahtının gelecek nesle devri açısından önemli bir döneme işaret ediyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler