Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Çin’deki ‘zorla çalıştırma’ nedeniyle lüks araçların parçalarına ABD el koydu

ABD gümrüklerinde, Volkswagen Grubu'nun lüks markalarından Porsche, Bentley ve Audi'nin ithalatı Çin'in Sincan bölgesindeki zorla çalıştırmayla bağlantılı bir parça nedeniyle durduruldu. Financial Times'ın haberine göre, bu lüks markaların araçlarındaki belirli bir parçanın Çin'de zorla çalıştırılarak üretilmiş olması nedeniyle ABD gümrükleri tarafından alı konuldu.

Çin’deki ‘zorla çalıştırma’ nedeniyle lüks araçların parçalarına ABD el koydu

Binlerce ithal lüks otomobilin, söz konusu parçanın zorla çalıştırılarak üretilmiş malların ithalatına karşı ABD yasalarını ihlal ettiği tespit edildiğinden dolayı Porsche, Bentley ve Audi markalarına ait araçlara el konuldu. Financial Times’ın verdiği bilgiye göre, yasaklı parça değiştirilirken birkaç bin Audi, yaklaşık 1.000 Porsche lüks otomobil ve birkaç yüz Bentley’in ABD makamları tarafından alı konulduğu belirtiliyor.

Volkswagen Grubu, dolaylı bir tedarikçiden gelen parçanın menşeati hakkında bilgi sahibi olmadığını, ancak tedarikçisinin parçanın Batı Çin’den geldiğini bildirir bildirmez ABD’li yetkilileri uyardığını belirtiyor. Uygur Zorla Çalıştırmayı Önleme Yasası (UFLPA) adlı ABD yasası, Çin’in batısındaki Sincan bölgesinden ithal edilen malları, bu malların zorla çalıştırılarak üretildiği varsayımına dayanarak yasaklamaktadır.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler