Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Çin hisselerdeki önlenemez düşüşü bu defa varlık fonu ile yanıtladı

Çin hisse piyasalarındaki sert düşüşe karşı önlem almak amacıyla Çin varlık fonu Central Huijin Investment, ETF pozisyonlarını artırma kararı aldığını açıkladı.

Çin hisselerdeki önlenemez düşüşü bu defa varlık fonu ile yanıtladı

Söz konusu kararın hemen ardından Çin sermaye piyasası kurulu, diğer uzun vadeli fonların da daha etkili bir şekilde hisse senedi piyasalarına girmesini destekleyeceğini belirtti. Aynı zamanda, halka açık Çin şirketlerinin hisse geri alımlarını artırma çabalarının da teşvik edileceği ifade edildi.

Bu açıklamalar, geçtiğimiz hafta cuma günü Çin CSI 300 endeksinin beş yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından geldi. Long Hui Fund Management Yatırım Direktörü Zhou Nan, Huijin’in açıklamasının daha fazla fonun alıma geçmesine neden olabileceğini ve devletin son dönemde daha fazla alım yapma eğiliminde olduğunu belirtti. Çin hisse piyasalarında daha fazla düşüş olasılığının sınırlı olduğu, ancak piyasalarda istikrar kazanana kadar dalgalanmanın devam edebileceği ifade edildi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in, düzenleyici kuruluşlarla Çin hisse senedi piyasasının durumu hakkında görüşmeler yapacağı belirtilirken, devlet destekli fonların ve “milli takım” olarak adlandırılan diğer fonların alımları, ocak ayında bazı ETF’leri takip eden endekslerde rekor seviyelere ulaşmıştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler