Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Chicago Fed Başkanı’na göre yatırımcıların faiz tahmini Fed’in önüne geçti!

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, finansal piyasa yatırımcıların 2024 yılı için agresif bir faiz indirimi beklentisini koruyarak politika yapıcıların önüne geçmiş olabileceğini bildirdi.

Chicago Fed Başkanı’na göre yatırımcıların faiz tahmini Fed’in önüne geçti!

Goolsbee, Fox News’e yaptığı açıklamada piyasaların Fed’in önüne geçtiğini, ancak faiz ile  ilgili kararı yönlendirecek olanın gerçek veriler olduğunu hatırlattı. Fed’in Aralık ayı toplantısında güncellenen ekonomik ve faiz öngörülerine göre bu yıl muhtemelen 3 faiz indirimi yapılabileceği görüşü öne çıktı. Ancak Goolsbee, bu tahminlerin bireysel olduğunu ve politika kararı hakkında bir grup kararı alınmış gibi görülmemesini söyledi.

Investing.com’un konuyla ilgili derlediği habere göre, bu noktada FOMC’nin nasıl çalıştığına dair piyasada bir kafa karışıklığı olduğunu düşünen Chicago Fed Başkanı, grup olarak çalıştıklarını ve bugünün oylamasının yapıldığını söyledi. Buna göre Goolbee, geleceği tartışmadıklarını ve geleceğe yönelik kararlar almadıklarını sözlerine ekledi.

BOSTİC: “ABD ENFLASYONUNDAKİ İLERLEME YAVAŞLAYABİLİR”

Financial Times’ın haberine göre, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, politika yapıcıların faiz oranlarını çok erken düşürmesi halinde enflasyon hedefinde sapma olabileceğini söyledi.

Bostic, ayrıca enflasyon konusunda temkinli konuşurken ilerlemenin yavaşlamasını beklediğini ve enflasyonun tamamen durabileceğine dair bazı riskler olduğunu dile getirdi.

FT’nin haberinde Atlanta Fed Başkanı’nın 2023’te fiyat baskısının beklediğinden daha hızlı düştüğünü kabul ettiğinden bahsedilirken Bostic’in yine de enflasyonun yılsonuna kadar yaklaşık %2,5 olacağını ve Fed’in hedefine ancak 2025’te ulaşacağını düşündüğü aktarıldı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler