Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Biden kapanmayı engellemek için kongre liderleriyle görüşecek

ABD Başkanı Joe Biden, federal hükümetin kapanmasını engellemek amacıyla Salı günü Kongre liderleriyle bir araya gelmeyi planlıyor.

Biden kapanmayı engellemek için kongre liderleriyle görüşecek

Beyaz Saray, kısmi kapanmanın son tarihine yaklaşılırken, hükümet finansmanını görüşmek üzere Temsilciler Meclisi ve Senato’dan üst düzey Demokrat ve Cumhuriyetçilerle bir toplantı düzenleneceğini açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden, Cuma gece yarısından önce federal hükümetin finansmanını sağlayacak bir tasarının “aciliyetini” vurgulayacak.

Başkan, ayrıca ulusal güvenlikle ilgili olarak Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a yardım öngören yasa tasarısını da gündeme almayı planlıyor. Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, henüz bir anlaşma olmadığını belirtirken, Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson’a çağrıda bulunarak, partisinin en muhafazakar üyelerinin itirazlarına rağmen iki partili bir uzlaşma sağlaması gerektiğini belirtti.

Johnson, Pazar günü yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçilerin hala iyi niyetle müzakere ettiğini ve Demokratlardan gelen taleplerin halen tartışmada olduğunu iddia etti. “Mümkün olan en kısa sürede” anlaşmaya varmayı umduğunu belirtti.

Ayrıca, Foreks’in haberine göre, bazı federal kurumların fonlarının 1 Mart’ta, Savunma Bakanlığı gibi diğer kurumların fonlarının ise 8 Mart’ta tükeneceği, bu durumun ulaştırma ve savunma gibi önemli alanları etkileyebileceği vurgulandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler