Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Bahadır Kaleağası: Türkiye Hiçbir Zaman Arjantin Olmaz

Recep Erçin ülkenin önde gelen düşünürlerinden Dr Bahadır Kaleağası ile geniş kapsamlı bir söyleşi yaptı

Bahadır Kaleağası:  Türkiye Hiçbir Zaman Arjantin Olmaz

 

Ecomax Genel Yayın Yönetmeni Recep Erçin’in sorularını yanıtlayan Galatasaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Global İlişkiler Forumu Üyesi Dr. Kaleağası, “Dünyadan jeopolitik akıl her aşamada devreye girmek zorunda ve şirketler jeostratejik açıdan da daha zeki olmaları gerekiyor. Yani yapay zeka çağının bir sonucu da bunu getiriyor aslında.

 

Dünyadaki değişimlerde siyasi değişimler, ekonomik değişimler, sosyal değişimler ve teknolojik değişimler bunları aynı potada görüp iyi süzgeçten geçirip iyi damıtıp şirketlerin günlük iş yaşamına, nakit akışına, günlük kararlarına uygulayabilmek, o kararları da jeostratejik eğilimlerine şirketlerin de seçeneklerine uyarlayabilmek gerekiyor. ” dedi.

Avrupa’nın vize sınırlamasına değinen Kaleağası, “Bu riske rağmen vize verdiğinde niye ömür boyu vermiyorsun? Ömür boyu ver çünkü vize koymadığın ülkedeki vatandaşa fiilen ömür boyu vize vermiş gibisin. Vize uygulamıyorsan ömür boyu vize demek. İyi de o ülkelerden gelenin dosyasını almıyorsun ki şimdi bir kere dosyasını aldığın ve vize başvurusu için ülke o istenen şeyler de haksızlık… Hadi aldın, artık vize de verdin. O kişi o vize istenmeyen ülkeden gelene göre daha güvenli.” görüşünü savundu

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler