Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

BAE 27 milyar dolar büyüklüğünde bir şirket kuruyor

Birleşik Arap Emirlikleri Kraliyet Ailesi, finansal hizmetlerden madenciliğe kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösterecek olan 27 milyar dolar değerindeki yeni bir holding şirketi olan 2PointZero'yu kuruyor.

BAE 27 milyar dolar büyüklüğünde bir şirket kuruyor

Birleşik Arap Emirlikleri Kraliyet Ailesi, finansal hizmetlerden madenciliğe kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösterecek olan 27 milyar dolar değerindeki yeni bir holding şirketi olan 2PointZero’yu kuruyor.

 

 

Bu yeni girişim, Abu Dabi yönetimindeki International Holding Company’nin lideri olan Şeyh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan tarafından yönetilecek ve 239 milyar dolarlık dev holdingin bir parçası olacak.

 

Abu Dabi’nin en yeni fonu Lunate ve geçtiğimiz ay Zambiya’nın Mopani bakır madenine 1 milyar dolardan fazla yatırım yapan International Resources Holding de 2PointZero’nun önemli bileşenleri arasında yer alacak. Ayrıca, özel yatırım şirketi Chimera, Mısırlı Beltone Financial, kripto madencilik şirketi Citadel Technologies ve Orta Doğu odaklı Sagasse Investments de bu prestijli şirketin ortakları arasında bulunacak.

 

International Holdings Company Başkanı Şeyh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan, yaptığı açıklamada, “Teknoloji ve yapay zekaya olan bağlılığımız, finansal hizmetler, yatırım bankacılığı ve kaynak yönetimi gibi sektörler için çözümler geliştirmeye olan sadakatimize bir kanıt” şeklinde konuştu.

 

Şeyh Tahnoun aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal güvenlik danışmanı olarak görev yapmaktadır ve devlet başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın kardeşidir. Kraliyet ailesinin şirketlerinin lideri olarak, Şeyh Tahnoun zaman içinde dünyanın en etkili iş adamlarından biri olarak tanınmıştır.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler