Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Atlanta Fed: Faiz indirim eşiğine gelmek biraz zaman alabilir

Küresel piyasalarda risk iştahı, ABD perakende satış verilerinin olumlu sonuçlanmasının etkisiyle yüksek seyrediyor. ABD verilerine ek olarak, Federal Rezerv yetkililerinin açıklamaları da piyasalarda dikkatle takip ediliyor. Raphael Bostic'in açıklamalarına göre, faiz indirimine yönelik bir kararın alınması biraz zaman alabilir.

Atlanta Fed: Faiz indirim eşiğine gelmek biraz zaman alabilir

ABD’de ocak ayında perakende satışlardaki düşüşe rağmen, yüksek TÜFE endişeleri azalmış durumda. Bu verinin ardından Wall Street Borsaları yükselirken, dolar değer kaybetti ve tahvil piyasasında hafif dalgalanmalar yaşandı. S&P 500 endeksi Perşembe gününü yüzde 0,58’lik bir artışla 5.030 puandan tamamladı ve S&P 500 vadeli işlemleri şu anda yatay seyrediyor.

Bloomberg Dolar Endeksi Perşembe günü yüzde 0,4’lük bir düşüş yaşadı, ancak sabah saatlerinde yüzde 0,1 oranında bir toparlanma gösterdi. ABD 10 yıllık tahvil getirisi Perşembe günü yüzde 4,23 seviyesinde kapanmasına rağmen, bu sabah itibariyle getiri tekrar yüzde 4,25’e yükseldi.

Bloomberg HT’nin haberine göre, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, işgücü piyasasının ve ekonominin hala güçlü olduğunu belirterek faiz indirimi konusunda aceleci olunmayacağını vurguladı. Bostic, faiz indirim eşiğine gelmenin “biraz zaman alabileceğini” ifade ederken, enflasyonun yüzde 2 hedefine kalıcı bir şekilde ulaşıp ulaşmadığı konusunda henüz kesin bir görüş belirlemediklerini söyledi. New York’ta yaptığı konuşmada Bostic, Ocak ayı TÜFE verisinin tek seferlik bir sapma olabileceğini ve fiyat istikrarı için daha fazla kanıta ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bostic, bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi’nde oy kullanma yetkisine sahiptir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler