Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Atlanta Fed Başkanı Bostic, bu yıl için sadece bir faiz indirimi öngördü

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, bu yıl için sadece bir faiz indirimi öngördüğünü söyledi. Bostic, bu indirimin muhtemelen daha önce…

Atlanta Fed Başkanı Bostic, bu yıl için sadece bir faiz indirimi öngördü

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, bu yıl için sadece bir faiz indirimi öngördüğünü söyledi.

Bostic, bu indirimin muhtemelen daha önce beklediğinden daha geç bir tarihte gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

Bostic daha önce Fed’in 2024 yılında iki kez faiz indirmesinin uygun olacağını ve bu indirimlerin ilkinin muhtemelen bu yaz geleceğini söylemişti.

Atlanta Fed Başkanı, enflasyonun gidişatı konusunda Aralık ayına kıyasla daha az emin olduğunu belirterek, manşet rakamların altında “bazı rahatsız edici şeylere” dikkat çekti. Özellikle tüketici sepetindeki yüksek oranda artan kalemlerin genişliğine işaret etti.

Politika yapıcılar, medyan oran tahminlerine göre federal fon oranının 2024 yılı sonunda %4,6’ya ulaşacağını öngörürken, bireylerin beklentileri bölünmüş durumda. Fed’in “nokta grafiği”, 10 yetkilinin bu yıl üç veya daha fazla çeyrek puanlık indirim öngördüğünü, dokuzunun ise iki veya daha az indirim beklediğini gösterdi.

Bostic, “Ekonomi sürprizler yapmaya devam ediyor ve tahmin ettiğimden ya da öngördüğümden daha dirençli ve daha enerjik olmaya devam ediyor” dedi. “Sonuç olarak, hareket etmenin uygun olduğunu düşündüğüm zamanları yeniden ayarladım.”

Ekonominin iyi gittiği göz önüne alındığında, “bu bize sabır için alan sağlıyor” dedi. “Ve sabırlı olmalıyız.”

Fed’in bilançosuyla ilgili olarak Bostic, merkez bankasının varlık portföyünü küçültme hızının “nispeten yakında” yavaşlatılmasını destekliyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler