Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Asya’da altın fiyatları Fed’in faiz kararına kilitlendi

Altın, Fed'in faiz indirimi olasılığına dair spekülasyonlarla rekor seviyeye yaklaştıktan sonra Asya'da yatay bir seyir izledi. Değerli metal, önceki seansta Fed'in faiz oranlarını düşürebileceği sinyallerinin etkisiyle yüzde 1,5 artarak ons başına 2.115,92 dolara ulaşmıştı. Bu seviye, geçen yılın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.135,39 dolara oldukça yakındı.

Asya’da altın fiyatları Fed’in faiz kararına kilitlendi

Altın, yılın başında sınırlı bir aralıkta işlem gördükten sonra Şubat ortalarında yükselişe geçti. Fed’in ne zaman faiz indirimine gideceği belirsiz olsa da, swap piyasalarındaki veriler Haziran ayında faiz indirimi olasılığının yüzde 60’a yaklaştığını gösteriyor.

Ayrıca, altın Orta Doğu’da artan gerilimler, Kızıldeniz’deki gemi saldırıları, Çin ekonomisindeki sorunlar ve yıl sonundaki ABD başkanlık seçimleri gibi faktörlerden dolayı bir miktar güvenli liman talebi görüyor olabilir. Bu arada ABD Yüksek Mahkemesi’nin Donald Trump’ın seçimlere katılma yetkisine ilişkin olumlu bir karar alması da piyasalarda belirsizlikleri azaltmış olabilir.

Bloomberg HT’nin haberine göre, spot altın, Singapur saati ile 08:25’te ons başına 2.114,52 dolarda sabit kaldı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay bir seyir izlerken, gümüş ve paladyumde önemli bir değişiklik görülmezken, platinde bir düşüş kaydedildi. Altın, hem küresel ekonomik belirsizliklere karşı güvenli liman talebi hem de faiz indirimi beklentileri nedeniyle dikkat çekmeye devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler