Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Asya borsaları tatil sonrası yükseliş gösterdi

Asya borsaları, uzun tatil döneminden olumlu seyahat verileriyle dönen yatırımcıların etkisiyle yükseliş gösterdi. Çin piyasaları, resmi verilere göre Yeni Ay Yılı tatillerinin ardından tüketici harcamalarının Kovid öncesi seviyelerin üzerine çıkmasıyla pozitif bir seyir izledi. CSI 300 endeksi, Pazartesi günü yüzde 0,3'lük bir artış kaydederken, turizm hisseleri de açılıştan itibaren yüzde 2'lik bir yükselişle dikkat çekti.

Asya borsaları tatil sonrası yükseliş gösterdi

Çin Merkez Bankası, Pazar günü politika faizini sabit tutarken, 500 milyar yuan değerindeki bir yıllık orta vadeli borç verme olanağının faiz oranını yüzde 2,5 seviyesinde tuttuğunu açıkladı. ABD Merkez Bankası’nın para politikasındaki olası değişikliklerle birlikte, Asya piyasaları genel bir değerlendirme sürecine girdi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’e yönelik açıklamaları dikkat çekti. Yi, ABD’nin Çinli firmalar ve bireyler üzerindeki kısıtlamaları kaldırması gerektiğini belirtirken, Pekin’den ayrılma girişimlerinin sadece Washington’a zarar vereceğini vurguladı.

Hong Kong borsaları ise farklı bir seyir izledi. Hang Seng endeksi yüzde 0,8’lik bir düşüş yaşarken, Hang Seng Tech endeksi açılışta yüzde 2,2’lik bir kayıp yaşadı.

Japonya’da Nikkei 225 endeksi, Cuma günü rekor bir zirveye yaklaşmasının ardından yüzde 0,4’lük bir düşüş yaşadı. Güney Kore’nin Kospi endeksi yüzde 0,9’luk bir artış kaydederken, Avustralya’da S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,2’lik bir yükselişle günü tamamladı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler