Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Arjantin’de enflasyon yüzde 210’u aştı

Arjantin'de enflasyon, Latin Amerika'nın üçüncü büyük ekonomisi olma özelliğini taşıyan ülkede endişe verici bir seviyeye ulaşarak 1990'ların başından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Arjantin’de enflasyon yüzde 210’u aştı

Arjantin’de enflasyon, Latin Amerika’nın üçüncü büyük ekonomisi olma özelliğini taşıyan ülkede endişe verici bir seviyeye ulaşarak 1990’ların başından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

 

 

Aralık ayında tüketici fiyatları, bir önceki aya göre yüzde 25,5 artış göstererek yıllık bazda enflasyon oranını yüzde 211,4’e çıkardı. Arjantin Ulusal İstatistik Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre piyasa beklentisi, artışın yüzde 28,0 olacağı yönündeydi, ancak gerçekleşen rakam bu tahminin altında kaldı.

 

Arjantin’de yeni Cumhurbaşkanı Javier Milei’nin göreve başlamasının ardından ekonomiyle ilgili radikal kararlar alındı.

 

Cumhurbaşkanı Milei, yeni önlem paketinin kısa vadede zorlayıcı olacağını, ancak mali açığı azaltmak ve üç haneli enflasyonu düşürmek için gerekli olduğunu belirtti.

 

Bu gelişme, Arjantin’in bölgesel rakibi Venezuela’yı enflasyon konusunda geride bırakmasına neden oldu. Venezuela’da fiyat düşüşleriyle birlikte enflasyonun yıllık yüzde 193 civarına gerilediği tahmin ediliyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler