Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Apple’ın piyasa değerinde şok düşüş!

Apple'ın piyasa değeri, hisse tavsiyelerinin ikinci kez düşürülmesi ve talep endişeleriyle birlikte bir haftada 170 milyar dolar eridi.

Apple’ın piyasa değerinde şok düşüş!

Apple’ın piyasa değeri, hisse tavsiyelerinin ikinci kez düşürülmesi ve talep endişeleriyle birlikte bir haftada 170 milyar dolar eridi.

 

 

Barclays ve Piper Sandler’ın hisse tavsiyelerini revize etmesi, şirketin hisselerini 8 haftanın en düşük seviyesine çekerken, 2024’ün ilk haftasında piyasa değerini 170 milyar dolar azalttı.

 

Piper Sandler’ın tavsiyesinin ardından, Apple’ın hisseleri yüzde 1,4’lük bir düşüşle 181,6 dolara geriledi ve şirketin piyasa değeri önemli ölçüde düştü.

 

Şirket halen dünyanın en değerli şirketi olma unvanını sürdürse de, son günlerdeki kayıplar, aralık ayındaki zirvenin yalnızca yüzde 8 altına düşmesine neden oldu.

 

Piper Sandler, şirketin tavsiyesini “ağırlığı artır” seviyesinden “nötr” seviyesine çekti ve fiyat hedefini 15 dolar azaltarak 205 dolara indirdi. Barclays’in de Apple ürünlerine yönelik talep beklentilerini düşürmesiyle hisse tavsiyesini “nötr” seviyesinden “ağırlık azalt” seviyesine çekmesi, şirketin değer kaybetmesinde etkili oldu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler