Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

API petrol stokları düşüş gösterdi

Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'nin petrol stokları, üst üste iki haftalık artışın ardından yılın son haftasında beklentilerin üzerinde bir düşüş kaydetti.

API petrol stokları düşüş gösterdi

Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından açıklanan verilere göre, ABD’nin petrol stokları, üst üste iki haftalık artışın ardından yılın son haftasında beklentilerin üzerinde bir düşüş kaydetti.

 

 

API’nin hesaplamalarına göre, 29 Aralık ile sona eren bir haftalık dönemde ABD’nin petrol stokları, bir önceki haftada kaydedilen 1 milyon 837 bin varil artışın tersine, 7 milyon 418 bin varil azaldı. Bu düşüş, analistlerin öngörülerini aşarak 2,97 milyon varil seviyesinde gerçekleşti.

 

API verileri, ABD’deki ham petrol stoklarının 2023 yılı boyunca 13 milyon varilin biraz üzerinde net bir artış gösterdiğine işaret ediyor. Ancak, Enerji Bakanlığı (DoE) tarafından hafta başında açıklanan verilere göre, Stratejik Petrol Rezervi’ndeki (SPR) ham petrol stokları 1,1 milyon varil arttı.

 

Toplam stoklar, söz konusu haftada eklenen petrolle birlikte 354,4 milyon varile ulaştı. Bu durum, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin geri alım programının başlamasından bu yana petrol stoklarının 7 milyon varilin üzerinde arttığını gösteriyor.

 

API’nin açıkladığı bir diğer önemli veri ise benzin stoklarıyla ilgili. Benzin stokları, bir önceki hafta yaşanan 482 bin varil düşüşün ardından 6 milyon 913 bin varil gibi önemli bir artış kaydetti. Ayrıca, damıtılmış ürün stokları da benzin stoklarına benzer bir hızda artarak, bir önceki hafta açıklanan 272 bin varil artışın üzerine 6 milyon 686 bin varil daha ekledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler