Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’nin toplam kamu borcu 34 trilyon dolar oldu

ABD Hazine Bakanlığı'nın son verilerine göre, 29 Aralık 2023 tarihi itibarıyla ülkenin toplam kamu borcu 34 trilyon doları aştı.

ABD’nin toplam kamu borcu 34 trilyon dolar oldu

ABD Hazine Bakanlığı’nın son verilerine göre, 29 Aralık 2023 tarihi itibarıyla ülkenin toplam kamu borcu 34 trilyon doları aştı.

 

 

 

ABD Hazine Bakanlığının yayımladığı verilere göre, 29 Aralık 2023 itibarıyla ülkenin toplam kamu borcu 34 trilyon dolara ulaştı. Böylelikle ülkenin kamu borcu, 2022’nin sonundan bu yana yaklaşık 2,6 trilyon dolarlık artış gösterdi.

 

2023 mali yılının sona erdiği 30 Eylül’de, hükümete finansman sağlamak üzere 17 Kasım’a kadar geçerli olacak geçici bütçe tasarısı yasalaşmıştı. Ancak bu süre zarfında, federal hükümetin kapanmasını engellemek amacıyla ikinci geçici bütçe de kabul edildi.

 

İkinci geçici bütçe, Enerji, Tarım, Ulaştırma, Konut ve Kentsel Gelişim gibi bakanlıklar için 19 Ocak’a, Savunma Bakanlığı (Pentagon) dahil hükümetin geri kalanı için ise 2 Şubat’a kadar finansman sağlanmasını öngörüyor.

 

Amerikan kanunlarına göre, Kongre, 1 Ekim’de başlayıp 30 Eylül’de sona eren mali yıl için kalıcı bütçeyi onaylayamazsa, geçici bütçelerle aradaki boşluğu doldurmak zorunda kalıyor. Bu durumda geçici bütçenin onaylanmadığı dönemlerde federal kurumlar, geçici olarak faaliyetlerini durduruyor ve harcama yetkisini kaybediyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler