Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’li yatırım yönetimi şirketi, Türk varlıklarını değerlendirdi

ABD'li yatırım yönetimi şirketi PIMCO Genel Müdürü Pramol Dhawan, Türk varlıklarıyla ilgili yaptığı açıklamada, mali koşulların sıkılaştırılması ve enflasyonun kontrol altına alınması amacıyla yapılan düzenlemeler nedeniyle yerel para cinsinden varlıklara olumlu baktıklarını belirtti.

ABD’li yatırım yönetimi şirketi, Türk varlıklarını değerlendirdi

ABD’li yatırım yönetimi şirketi PIMCO Genel Müdürü Pramol Dhawan, Türk varlıklarıyla ilgili yaptığı açıklamada, mali koşulların sıkılaştırılması ve enflasyonun kontrol altına alınması amacıyla yapılan düzenlemeler nedeniyle yerel para cinsinden varlıklara olumlu baktıklarını belirtti.

 

 

 

Dhawan, “Harcamaları kısma ve enflasyonu kontrol altında tutma amacıyla mali koşulların sıkılaştırılması, varlık fiyatlarını stabilize etme çabaları, özellikle de yerel para birimindeki varlıklar açısından olumlu bir perspektife işaret ediyor.” dedi.

 

Dhawan, döviz kuru değişimlerinin enflasyon üzerindeki etkisi, güçlü iç talep ve yüksek dolarizasyon seviyeleri göz önüne alındığında, enflasyonun hedeflere ulaşabilmesi için reel değer kazanan bir dövizin önemli olduğuna inandıklarını vurguladı. Ayrıca, merkez bankasının döviz rezervlerinin aralık ayında artırılmasıyla ilgili olarak da Dhawan, bu durumun yatırımcı endişelerini hafiflettiğini ve koordineli politika çerçevesinin olumlu sonuçlarını görmeye başladıklarını ifade etti.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler