Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de sondaj kule sayısında gerileme yaşandı

ABD'de enerji sektöründe faaliyet gösteren petrol ve doğal gaz sondaj kulelerinin sayısı, iki haftalık bir artışın ardından geçen hafta düşüş yaşadı.

ABD’de sondaj kule sayısında gerileme yaşandı

Baker Hughes tarafından Foreks Haber’e gönderilen rapora göre, 8 Mart’ta sona eren bir haftalık dönemde ülkedeki toplam petrol ve doğal gaz sondaj kulelerinin sayısı, 7 adet azalarak 622’ye düştü. Bu sayı, geçen yılın aynı dönemine göre 124 adet daha az.

Petrol sondaj kulelerinin sayısı 504’e, doğal gaz sondaj kulelerinin sayısı ise 115’e düştü. Hem petrol hem de doğal gaz için kullanılan ortak sondaj kulelerinin sayısı ise 3’e geriledi.

Petrol üretimine ilişkin gelecek tahminlerini belirleyen sondaj kulelerinin çoğunluğu karada bulunuyor. Karada 601 sondaj kulesi bulunurken, açık sularda ise 21 kule faaliyet gösteriyor. Önceki haftaya göre, karadaki sondaj kulelerinin sayısı 7 adet azalırken, açık sulardaki sayı değişmedi.

Sondaj kulelerinin çoğunluğu yatay (557), ardından yönlü (52) ve dikey (13) olarak sınıflandırıldı.

Kanada’da ise aynı hafta sondaj kulelerinin sayısı 6 adet azalarak 225’e geriledi. Petrol kulelerinin sayısı 141’e, doğal gaz kulelerinin sayısı ise 84’e düştü.

Meksika Körfezi’nde ise sondaj kulelerinin sayısı değişmedi ve 19 adet olarak kaldı. Kuzey Amerika genelinde ise 13 adet düşüşle toplamda 847 sondaj kulesi bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler