Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de bilanço sezonu başladı! Dört büyük banka ile açıldı

ABD'de dört büyük banka, JPMorgan, BofA, Citigroup ve Wells Fargo, 2023'ün son çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

ABD’de bilanço sezonu başladı! Dört büyük banka ile açıldı

ABD’de dört büyük banka, JPMorgan, BofA, Citigroup ve Wells Fargo, 2023’ün son çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

 

 

Wells Fargo’nun net kârı, dördüncü çeyrekte maliyetlerin azalmasıyla birlikte arttı. Ancak, banka 2024’teki net faiz gelirinin bir önceki yıla göre yüzde 7 ila yüzde 9 daha düşük olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

 

Dördüncü çeyrekte 3,45 milyar dolar veya hisse başına 86 sent kâr elde eden Wells Fargo, geçen yılın aynı dönemine göre artış kaydetti. Geçen yılın dördüncü çeyreğindeki kârı 3,16 milyar dolar ve hisse başına kârı ise 75 sentti.

 

JPMorgan Chase & Co. ise üst üste yedinci çeyrekte rekor net faiz geliri elde ederek ABD bankacılık tarihinin en kârlı yılını geçirdi. Şirket, yılın son üç ayında net faiz gelirinin 24,2 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. CEO Jamie Dimon, “Sonuçlarımız aşırı kazancı yansıtıyor, ancak normalleştikten sonra bile çok sağlıklı getiriler sunmaya devam etme yeteneğimize güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bank of America’nın (BofA) düzeltilmiş hisse başına kârı aynı dönemde 0,70 dolar oldu ve dördüncü çeyrekte net faiz geliri 14,09 milyar dolar olarak kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler