Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de akıllı telefon satışları yeni yılın ilk günlerinde yıllık bazda yüzde 10 geriledi

Counterpoint Research tarafından yayınlanan 2024 ABD Haftalık Satış Takibi raporuna göre, akıllı telefon satışları Ocak ayında yıllık bazda %10'luk bir azalma gösterdi. Bu düşüşün, özellikle alt segmentlerdeki zayıf performansın etkisiyle devam etmesi bekleniyor. Raporda, premium ve ultra premium segmentlerin daha iyi performans gösterdiği, ancak genel yükseltme oranlarının düşük kaldığı vurgulanıyor.

ABD’de akıllı telefon satışları yeni yılın ilk günlerinde yıllık bazda yüzde 10 geriledi

Kıdemli analist Maurice Klaehne, alt segmentlerdeki zorlu zamanlar ve yeni ürün beklentilerine bağlı olarak pazarın düştüğünü belirtti. Ancak, Şubat ayında özellikle Galaxy S24 serisinin piyasaya sürülmesiyle bir toparlanma yaşanması muhtemel görünüyor.

Foreks’in haberine göre, öne çıkan bir diğer nokta ise Apple’ın, düşük tek haneli satış rakamlarına rağmen iPhone ile diğer markalardan daha iyi bir performans sergilemesi oldu. ABD Araştırma Direktörü Jeff Fieldhack, “Faturalıda iPhone 15 serisi için güçlü promosyonlar görmeye devam ediyoruz ve faturasızda maliyet bilincine sahip tüketiciler arasında iPhone 11 ve iPhone 12 gibi eski modellere yönelik önemli bir ilgi var. Bu kombinasyon, Apple’ın çift haneli düşüşlerin yaşandığı bir pazarda istikrarını korumasını sağlıyor. Hisse kazanımları için iyi ve iOS kurulu tabanı için harika” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler