Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD TikTok’un satılmasından yana karar aldı: Bu olmazsa yasa dışı olabilir!

ABD Temsilciler Meclisi, Çinli şirketin TikTok'u satması yönünde oy kullandı. Başkan Biden daha önce bu öneriyi desteklediğini açıklamıştı, ancak eski Başkan Trump buna karşı çıkmıştı.

ABD TikTok’un satılmasından yana karar aldı: Bu olmazsa yasa dışı olabilir!

Çarşamba günü yapılan oylamada, TikTok uygulamasının ABD’deki geleceği hakkında önemli bir karar alındı. Uygulamanın sahibi olan Çinli Bytedance şirketine, uygulamayı altı ay içinde satma şartı getiren bir yasa tasarısı büyük bir çoğunlukla kabul edildi. Eğer bu satış gerçekleşmezse, Google ve Apple gibi şirketlerin TikTok’u sağlaması yasa dışı olacak.

Tasarı, 352 lehte ve 65 aleyhte olmak üzere kabul edildi. Ancak tasarının yürürlüğe girebilmesi için Senato tarafından da onaylanması gerekiyor. TikTok, 170 milyon Amerikalı tarafından kullanılıyor ancak sahibi olan şirketin Çin devletiyle olan şüpheli bağları nedeniyle yoğun şekilde tartışılıyor.

Eski Başkan Trump, 2020’de TikTok’u ve Çin uygulaması WeChat’i yasaklama girişiminde bulunmuş ancak şimdi bu öneriye karşı çıkıyor. Trump, Pazartesi günü CNBC’ye verdiği röportajda TikTok’un yasaklanmasının Facebook gibi şirketlere fayda sağlayacağını ifade etti ve TikTok’un gençler üzerinde büyük bir etkisi olduğunu belirtti.

Investing.com’un haberine göre, Bytedance şirketi ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hükümetin Amerikalıların anayasal ifade özgürlüğünü engellemeye çalıştığını savundu. Çin’in ise TikTok’un satışına onay verip vermeyeceği veya uygulamanın altı ay içinde elden çıkarılıp çıkarılamayacağı henüz belli değil.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler