Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD hükümetinin finansı için anlaştıkları ileri sürüldü

ABD Kongre liderleri ve Beyaz Saray yetkililerinin, federal hükümetin 30 Eylül'e kadar finanse edilmesi için anlaştığı iddia ediliyor.

ABD hükümetinin finansı için anlaştıkları ileri sürüldü

Kongre üyeleri, Cuma günü gece yarısından önce anlaşmayı geçirmek için harekete geçecekler. Haftalar süren görüşmelerin son engeli olan İç Güvenlik Bakanlığı’nın finansmanı konusunda Pazartesi gecesi bir uzlaşmaya varıldı. Beyaz Saray ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi müzakerecileri, paketin açıklanmasını geciktiren hafta sonu boyunca gergin görüşmelerin ardından bir anlaşmaya vardılar.

Ancak Kongre yardımcılarının hala yasa tasarısını yazmayı bitirmeleri gerekiyor ve Kongre’nin oylama yapması için hafta sonuna kadar süre kalmış durumda. Foreks’in haberine göre,  Temsilciler Meclisi’nin kurallarına göre, yasa tasarıları oylamadan önce 72 saat boyunca yayınlanmalı ve Senato’nun oylama yapabilmesi için 100 senatörün tamamının onayını alması gerekiyor. Ancak Meclis kurallarından feragat edilebilir ve senatörlere değişiklik önergeleri sunma fırsatı verilirse oylama yapılabilir.

Anlaşma, Savunma, İç Güvenlik, Dışişleri, Hazine, Çalışma, Sağlık ve İnsani Hizmetler ve Eğitim bakanlıkları için yaklaşık 1.1 trilyon dolarlık fon içeriyor. Ayrıca, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ve yasama organı için de fonlar bulunmaktadır.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler