Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD hükümeti kapanmayacak: Ek bütçe Senato’dan da geçti!

ABD'de federal hükümetin kısmi kapanmasını önlemek amacıyla hazırlanan 460 milyar dolarlık ek bütçe tasarısı, Temsilciler Meclisi'nden sonra Senato'dan da onay alarak geçti. Ülkede 2024 mali yılı sonuna kadar bazı hükümet kurumlarına sağlanacak olan finansmanı içeren tasarı, Senato'da 22'ye karşı 75 oyla kabul edildi. Daha önce Çarşamba günü Temsilciler Meclisi'nde 85'e karşı 339 oyla onaylanmıştı.

ABD hükümeti kapanmayacak: Ek bütçe Senato’dan da geçti!

Geçici bütçe, Gazi İşleri, Tarım, İçişleri, Ulaştırma, Konut ve Kentsel Kalkınma, Adalet, Ticaret ve Enerji bakanlıkları dahil olmak üzere birçok kuruma 8 Mart’a kadar finansman sağlayacak. Ancak, tasarının yasalaşması için ABD Başkanı Joe Biden’ın onayına ihtiyaç bulunuyor. Tasarının yasalaşması durumunda, hükümetin finansman yetersizliği nedeniyle kısmi kapanmasının önüne geçilmiş olacak.

Geçici bütçenin süresi, Savunma (Pentagon), İç Güvenlik, Çalışma, Dışişleri, Eğitim ve Sağlık bakanlıklarını içeren diğer hükümet kurumlarını finanse etmek için 22 Mart’ta dolacak. ABD Kongresi, 2024 mali yılı için kalıcı bütçeyi onaylayamadığı durumda geçici bütçelerle bu süreci geçirmek zorunda kalıyor. Geçici bütçeler de onaylanmadığı takdirde federal kurumlar harcama yetkilerini kaybederek geçici olarak faaliyetlerine son veriyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler