Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Çin’i uyaracak

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin'i temiz enerji sübvansiyonları ve aşırı üretim kapasitesi konusunda uyaracağını açıkladı. Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Pekin'in güneş panelleri ve elektrikli araçlar gibi temiz enerji endüstrilerine yönelik sübvansiyonlarının olumsuz etkileri konusunda Çin'i uyarmayı planladığını belirtti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Çin’i uyaracak

Yellen, MSNBC’ye verdiği röportajda, “Ziyaret ettiğimde Çinlilerle bu endüstrilerin aşırı kapasitesi hakkında konuşmayı ve onların bu durumun, piyasanın ucuz mallarla dolmasının ABD ve birçok ülke üzerinde yarattığı istenmeyen etkiyi anlamalarını sağlamayı planlıyorum” ifadelerini kullandı. Aşırı kapasitenin Amerikan işçileri ve firmaları ile küresel ekonomi için risk oluşturduğuna inandığını vurgulayan Yellen, aynı zamanda Çin ekonomisindeki üretkenlik ve büyüme için de risk teşkil ettiğini belirtti.

Bloomberg HT’nin haberine göre Yellen, bu konuda Çinli mevkidaşlarına baskı yapacağını ve Nisan ayında Çin’e ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi. Ancak bakanlık, Yellen’ın seyahat planlarını doğrulamadı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler