Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

2024’te Türkiye ile Rusya arasında yeni bir kriz iddiası! “Sırtından bıçakladı”

2024'e girilirken Çin medyası tarafından Türkiye ile Rusya arasında yeni bir gerilimin ortaya çıktığı iddia edildi.

2024’te Türkiye ile Rusya arasında yeni bir kriz iddiası! “Sırtından bıçakladı”

2024’e girilirken Çin medyası tarafından Türkiye ile Rusya arasında yeni bir gerilimin ortaya çıktığı iddia edildi.

 

 

Yaklaşık iki yıldır devam eden Rusya-Ukrayna savaşı gölgesinde, öne çıkan bu iddia, Çin merkezli medya kuruluşu Tencent tarafından dile getirildi.

 

Tencent’e göre, Ankara ile Moskova arasındaki gerilimin sebebi, Türkiye’nin geçen haftalarda Birleşik Krallık donanması tarafından kullanılan Sandown sınıfı mayın tespiti ve imha gemilerinin Boğazlar’dan geçişine izin vermesi.

 

Çin medyası, Türkiye’nin bu adımının Rusya tarafından tepkiyle karşılandığını ve bu durumun Türkiye-Rusya ilişkileri açısından önemli bir dönemeç olduğunu belirtti.

 

Montrö Antlaşması’nı referans alan Türkiye’nin, savaş gemilerine Boğazlar’da geçiş izni vermesinin “sürpriz” bir hamle olduğunu ifade eden Çin medyası, “Türkiye’nin Sandown sınıfı geminin geçişine izin vermesi, Rusya Devlet Başkanı’nı rahatsız edecek gibi görünüyor” yorumunda bulundu.

 

Öte yandan, Türkiye’nin daha önce Rus savaş gemilerine belirli şartlar altında izin verdiği hatırlatılırken, Rus yetkililerin bu gelişmeye aleni bir yanıt vermemeyi tercih ettiği vurgulandı.

 

Çin medyasına göre, Moskova’nın kasıtlı olarak gerilimi artırmaktan kaçındığı ve Rusya Devlet Başkanı’nın, Recep Tayyip Erdoğan’ın hamlelerine karşı öfkelendiği, birebir görüşmelerde bir yanıt talep etme olasılığı iddia edildi.

 

Çin medyasının ifadesiyle, “Türkiye, Rusya’yı sırtından bıçakladı.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler