Sosyal Medya

Döviz

Cevdet Yılmaz: Döviz ihtiyacı azaldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, Türkiye'nin döviz ihtiyacının azaldığı ve döviz finansmanına erişim imkanının arttığı bir dönemde olduğunu belirtti. Bu durumun döviz üzerinden spekülasyonların siyasi veya teknik bir zemini olmadığını vurguladı.

Cevdet Yılmaz: Döviz ihtiyacı azaldı

Seçim sonrası Türkiye’de sürpriz bir gelişme beklenmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, belirsizlikleri azaltmayı ve öngörülebilirliği artırmayı hedeflediklerini söyledi. Orta Vadeli Programın adım adım hayata geçirileceğini ve döviz ihtiyacının azaldığı bir dönemde olduklarını dile getirdi.

NTV’de açıklamalar yapan Yılmaz’a göre, enflasyondaki düşüş trendi Haziran ayı itibarıyla başlayacak ve yılın ikinci yarısında belirgin bir şekilde görülecek. Orta Vadeli Programda öngörülen enflasyon hedeflerinde herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti.

Merkez Bankası’nın politika faiziyle ilgili adımlarıyla ilgili sorulan bir soruya cevaben Yılmaz, faiz oranlarını değerlendirirken beklenen enflasyonun esas alınmasının daha sağlıklı olduğunu ifade etti.

Kur korumalı mevduat sisteminin geçici bir mekanizma olarak kurgulandığını ve şu anda finansal piyasalara maliyet getirmeden aşamalı bir şekilde bu mekanizmadan çıkıldığını belirtti. Bankaların ve özel sektörün finansmana erişiminde bir sıkıntı olmadığını ve dış finansman ihtiyaçlarının azaldığını söyledi.

Yılmaz, enflasyon konusunda hizmet sektörleri ve gıda alanında henüz istenilen seviyelere gelinmediğini ancak bu trendin değişeceğini ve yılın ikinci yarısında iyileşme beklediklerini dile getirdi. Kur korumalı mevduat sisteminin finansal piyasalarda kalmasında sakınca görmediğini ifade etti ve sistemin kamu maliyetine yol açmayacak şekilde finansal sistemin içinde kalmasına destek verdiğini kaydetti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler