Sosyal Medya

Borsa

Uzmanlar cevapladı: BİST-100‘de  satış sürecek mi?

Ocak ayının son bölümünden itibaren ilk kez 5 günlük üssel ortalaması (9.273) altında kapanış gerçekleştiren endekste, ortalama altında kalındığı sürece düzeltme eğilimi etkisini sürdürebilir.

Uzmanlar cevapladı: BİST-100‘de  satış sürecek mi?

Borsa yılbaşından bu yana koştuğu nefessiz bırakan maratondan sonra gerilemeye başladı. Bu gerileme seçimlere kadar sürebilir mi?  Dün de %1.66 değer yitiren BSİT-100 Endeksi için çeşitli uzmanların görüşlerini sizin için derledik:

Gedik Yatırım:  Düzeltme sürebilir

Geçen hafta başından itibaren 9.400 direnç bölgesini aşmakta zorlanan ve yorulma emarelerinin gözlendiği BIST-100 Endeksi günü %1,66 oranında kayıpla 9.179 puandan tamamladı. Ocak ayının son bölümünden itibaren ilk kez 5 günlük üssel ortalaması (9.273) altında kapanış gerçekleştiren endekste, ortalama altında kalındığı sürece düzeltme eğilimi etkisini sürdürebilir. Bu durumda 9.110 ve 9.000 destek konumunda bulunmaktadır. Psikolojik öneme sahip 9.000 puan altında fibo %23,6’lık kısma denk gelen 8.920 seviyesi test edilebilir. 9.200 seviyesi üzerinde tepki alımlarında ise 5 günlük ortalama (9.273) ilk güçlü direnç konumundadır. Ortalama üzerindeki tutunmalarda 9.350 ve 9.450 seviyeleri direnç olarak takip edilecektir. BIST-100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

Deniz  Yatırım:  Düzeltme sürebilir

Lokal tarafta hisse senetlerinin sergilediği eğilim bizim açımızdan sürpriz değil. Bir süredir sakinleme ve realizasyonun sağlıklı olacağı şeklindeki fikrimizi  paylaşıyoruz. 27 Şubat’ta gördüğümüz eğilim son derece kısa soluklu bir davranış da olabilir, bir miktar sakinleme isteğinin başlangıcı da.

Ancak, değerlendirmemiz, enflasyon muhasebesi içerir finansalların açıklanma frekansının artması ile birlikte yatırımcı cephesinde -ve bizler de dahil- kafa karışıklığının da paralel şekilde arttığı. Bunun da bilanço beklentileri ve sonrasına dair fiyatlamaları zorlaştırdığı. Bu ihtimale yönelik fikrimizi de Strateji Raporumuzdan bu yana canlı tuttuğumuzu not düşmek isteriz.

Ekonomist Tuğba Özbay:  Düzeltme seçimlere kadar sürebilir

 

KKM’den çıkan para elbette sadece mevduata ya da dolara gitmiyor. Endekste son dönem yaşanan yükselişi göz önünde bulundurduğumuzda hisse senedi yatırımları da iyi bir alternatifti. Ancak seçimlere yaklaşıldıkça yatırımcıların risk azaltmak istemesi ve manevra alanlarını genişletmek istemeleri son derece olağan bir istek. Haliyle bu dönemde manevra alanını genişletmek isteyen yatırımcıların para piyasası fonları gibi daha likit fonları tercih etmesi muhtemel. Seçimlere yaklaşıldıkça risk almak istemeyen yatırımcıların borsadan kaçışıyla oluşabilecek bir satış baskısı riski olsa da yılın geri kalanına dair borsadaki yükselişi destekleyebilecek önemli olasılıklar var.

 

 

Kıbrıs İktisat Bankası: Aşırı  alım bölgesi

Borsa İstanbul cephesinde son 2 gündür satış baskısının hâkim olduğunu görüyoruz. Hafta başı bültenimizde yükseliş ivmesinin yavaşladığına işaret etmiştik. Zirve seviyelerden gelen kâr realize etme ihtiyacı veya dolar bazında endeksin tarihi 3 dolar seviyesinin kıyısına kadar gelmesi de psikolojik olarak satış baskısını tetiklemiş olabileceğini düşünüyoruz.

Phillip Capital:  Endekste tepki alışlarını gelmesi halinde ise 9.350 seviyesi direnç seviyesi olarak takip edilebilir

 

BİST 100 endeksi son işlem gününü 9.179-9.351 puan aralığında hareket ederek günü %1,66 oranında değer kaybederek 9.179 puandan tamamladı.

Endekste 19 hisse değer kazanırken 80 hisse değer kaybetti.

Son günlerde momentum kaybının etkili olduğunu vurguladığımız BİST100 endeksinde dünkü işlem gününde satışların etkili olduğunu gördük. Gün içerisinde 9.351 bölgesini test edip bu bölgede zorlanan ve satışların derinleştiğini gördüğümüz BİST100 endeksi dünkü kapanışı ile birlikte 10 günlük kısa vadeli ortalamasının belirlediği 9.222 seviyesinin altında kapanış gerçekleştirdi. Endekste kısa vadeli ortalamasının aşağı yönde kırılmasından dolayı bugün de geri çekilmeler devam edebilir. Satışların devamında 9.100 seviyesi takip edilecektir. Endekste tepki alışlarını gelmesi halinde ise 9.350 seviyesi direnç seviyesi olarak takip edilebilir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler