Sosyal Medya

Borsa

QNB Finansinvest:  Endeks üçgen sıkışmasını yukarı tamamladı, rekor tazeleme eğiliminde…

Endekste Şubat ayı itibariyle üstte tepe seviyeleri aşağıda ise dipleri birleştirdiğimizde üçgen şeklinde sıkışma formasyonu bulunuyor. Bu formasyonun üzerine yönelim için 9200 direncinin aşılması gerekiyordu.

QNB Finansinvest:  Endeks üçgen sıkışmasını yukarı tamamladı, rekor tazeleme eğiliminde…

BIST 100: Endekste yukarı yönlü bir başlangıç bekliyoruz. 9200 direncini aşan endeks üçgen sıkışma formasyonunu yukarı tamamladı ve rekor tazeledi. Böylece endekste yeni bir yükselen trend başladı. 9450 olan önceki zirve artık destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kısa vadeli yön yukarı görünüyor. 9700 ve 9800 sonraki dirençler olarak takip edilebilir. 9450 desteğinin üzerinde mevcut trade pozisyonları korunabilir görüşündeyiz…

TL Bonolar: İçeride uzun vadeli tahvil faizleri yükseliş gösterdi. Gösterge tahvil faizi %43,40, 10 yıllık tahvil faizi ise %27,00 civarında hareket ediyor. ABD tahvil faizleri ABD istihdam verilerinin ardından yükseliş eğilimi sergiledi. Gösterge tahvil faizinde %44,00, 10 yıllık tahvilde %27,50 destek seviyeleri olarak izlenebilir…

USD/TL: Yerel seçimlerin ardından ilk etapta 32,40 civarında hareket eden dolar kuru geçtiğimiz hafta 32,00 seviyesinin altına geri çekildi. Kur son durumda bu seviye civarında hareket ediyor. 32,00’nin altında kalması aşağı yönlü hareketlerin devamı için öne çıkıyor. Bu durumda 31,75 ana destek olarak takip edilebilir. 32,00 seviyesinin üzerinde yukarı tepki ile 32,20 direnç seviyesidir…

EUR/USD: Parite beklentilerin üzerinde açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi ile 1,08’in altını test etse de yeniden bu seviyenin üzerine yükseldi. 1,08-1,09 bandına yönelim ile 1,09 ilk etapta direnç olarak izlenebilir. Bu seviyenin aşılması yükselişin devamı için öne çıkıyor. 1,0950 sonraki direnç seviyesine işaret ediyor. 1,08 ve 1,07 destekler konumunda…

 

Sabah Yorumu

BIST 100 Endeksi geçtiğimiz hafta; haftanın ortasında belirgin satış baskısı altında kalsa da devamında sert yukarı yönlü tepki gösterdi. 8900 desteğine geri çekilerek düzeltme hareketi ile karşılaşan endeks bu seviye doğru yönelimde bir kez daha tepki ile karşılaştı. Endekste Şubat ayı itibariyle üstte tepe seviyeleri aşağıda ise dipleri birleştirdiğimizde üçgen şeklinde sıkışma formasyonu bulunuyor. Bu formasyonun üzerine yönelim için 9200 direncinin aşılması gerekiyordu.

Endeks Cuma günü sert yükselişle birlikte 9200’ün üzeri ile bu üçgen sıkışmayı yukarı tamamladı. Endeks 9450 tarihi zirvesini aşarken, günü %5,4 yükselişle 9619 seviyesinde tamamladı. Böylece endekse yeni bir yükselen trend başlamış oldu. Üçgen formasyonun yukarı tamamlanmış olması sonrasında yeni bir yükselen trendin başlaması, önümüzdeki dönemde/aylarda yükseliş eğiliminin formasyon direk uzunluğu kadar devam edebileceğine işaret ediyor. 9450 önceki zirve destek haline gelirken, bu seviyenin üzerinde kısa vadeli yön yukarı görünüyor. 9600’ün üzerinde ise kısa vadede 9700 ve 9800 dirençlerine doğru yükselişin devamını görebiliriz. 9450’nin üzerinde trade fırsatları değerlendirilebilir.

Yurtdışı gelişmelerde;

ABD’de Mart’ta tarım dışı istihdam artışı 200 bin olan beklentilerin üzerinde 303 bin kişi açıklandı. İşsizlik oranı %3,9’den %3,8’e geri çekilirken, aylık ücretler %0,3 gerçekleşti. İstihdam piyasasında güçlü seyir devam ediyor. Verilerin ardından Fed’den faiz indirim beklentileri hafif geri gelirken, son durumda 25 baz puan ile Haziran ayı için tahminler %50’nin hafif üzerinde bulunuyor. Geçtiğimiz hafta zirve seviyelerden düzeltme gösteren ABD borsaları, verilerin ardından günü %1 civarında yükselişle tamamladı.

Yeni haftada; Çarşamba günü ABD’de enflasyon rakamları küresel piyasaların radarında olacak. Yıllık manşet enflasyonun Mart’ta %3,2’den %3,4’e yükselmesi, çekirdek enflasyonun ise %3,8’den %3,7’ye gerilemesi bekleniyor. Fed faiz kararını verilerin seyrine göre toplantıdan toplantıya değerlendireceğinden istihdam rakamları yakından takip edilecek. Çarşamba akşamı diğer yandan Fed Mart ayına dair toplantı tutanaklarını yayımlayacak. Fed Başkanı Powell ekonominin beklendiği yönde ilerlemesi ile bu sene faiz indiriminin muhtemel olduğunu ancak enflasyonda güven artana kadar faiz indirimi beklemediklerini belirtiyor. Powell son enflasyon verilerinin seyrini söylemek için erken olduğunu, büyüme ve işgücü piyasasının güçlü seyrettiğini, enflasyonun da hedefe doğru ilerlediğini ifade ediyor.

 

Perşembe günü ECB’nin faiz oranlarında bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. ECB Başkanı Lagarde; %2’lik enflasyon hedefine dönme konusunda kararlı olduklarını ve faiz oranlarının yeterince uzun süre boyunca bu seviyede kalarak hedeflerini destekleyeceğini açıkladı. Lagarde enflasyon hedefine doğru iyi bir ilerleme kaydettikleri ancak enflasyon konusunda yeteri derecede güvenli olmadıkları, Nisan’da bir miktar, Haziran’da ise daha fazla bilgi edinecekleri yönünde görüş paylaşabilir.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler