Sosyal Medya

Borsa

O şirketinde halka arzını onaylayan SPK önemli kararlar aldı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), IC Enterra Yenilenebilir Enerji'nin ilk halka arzına onay verdi. SPK'nın yayınladığı bülten doğrultusunda, Kurul IC Enterra Yenilenebilir Enerji'nin pay başına 10 liradan gerçekleştirilecek olan ilk halka arzını onayladı.

O şirketinde halka arzını onaylayan SPK önemli kararlar aldı

SPK, IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin halka arzının onayının yanı sıra, Vakıf Finansal Kiralama’nın 1 milyar lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusu, Pankent Sanayi ve Ticaret’in 27 milyon lira, Makim Makine Teknolojileri Sanayi ve Ticaret’in 56 milyon lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı başvurusu, Eko Faktoring’in 275 milyon lira, Türkiye İş Bankası’nın 5 milyar lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusu ile Pasha Yatırım Bankası AŞ Hepsiburada Varlık Finansmanı Fonu’nun 2 milyar lira tutarındaki varlığa dayalı menkul kıymet ihracı başvurusunu da onayladı.

Ayrıca, SPK tarafından yapılan bir diğer önemli karar ise Ardventure Kitle Fonlama Platformu AŞ’nin paya dayalı kitle fonlaması faaliyetlerinde bulunmak üzere yetkilendirilen platformlar listesine alınması oldu. SPK ayrıca, Türkiye’de yerleşik kişilere internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı tespit edilen 72 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin uygulanmasına da karar verdi.

Bunların yanı sıra, QNB Finans Portföy Yönetimi AŞ’nin talebi doğrultusunda QNB Finans Portföy Yedinci Serbest (Döviz) Fon ve QNB Finans Portföy Dokuzuncu Serbest (Döviz) Fon’un tasfiye edilmesine izin verildi. SPK ayrıca Deniz Portföy Yönetimi AŞ İkinci Gayrimenkul Yatırım Fonu, Deniz Portföy Yönetimi AŞ Üçüncü Gayrimenkul Yatırım Fonu, İş Portföy Yönetimi AŞ Çanakkale Gayrimenkul Yatırım Fonu, İş Portföy Yönetimi AŞ Yedinci Gayrimenkul Yatırım Fonu, Omurga Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Gamecapita Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve Rota Portföy Yönetimi AŞ ODS Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun kuruluşlarına izin verilmesi ve katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgelerinin onaylanmasına karar verdi.

Son olarak, SPK aracı kurumların kuruluşunda uyulacak usul ve esasları belirlemek üzere ilke kararı aldı. Bu kapsamda, kurulacak aracı kurumlar için asgari kuruluş öz sermayesi tutarının 300 milyon lira olarak belirlendiği ve kuruluş izni verilen aracı kurumların, belirlenen asgari kuruluş öz sermayesi tutarının altına düşmemesi için 21 Mart 2024 tarihini takip eden 2 yıl süreyle, mevzuattan kaynaklanan bir yükümlülük dolayısıyla oluşacak mücbir haller haricinde, sermaye çıkışı sonucunu doğuracak herhangi bir işlem gerçekleştirmemesi kararı alındı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler