Sosyal Medya

Borsa

Borsada yükselişe geçen hisseler dikkat çekti

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi günü, yüzde 0,32 oranında 29,21 puan düşüşle 9.111,50 puandan tamamladı. 22 Mart 2024 Cuma günü Borsa İstanbul'da yaşanan işlem hareketleriyle ilgili bilgiler şöyle oldu:

Borsada yükselişe geçen hisseler dikkat çekti

BIST 100 endeksi, 22 Mart’ta günün ilk yarısında alıcılı bir seyir izledi, ancak öğleden sonra satıcıların etkisiyle geriledi. Endeks gün içinde 9.220 puana kadar yükseldi, ancak 9.200 puan seviyelerinde dirençle karşılaştı. Gün sonunda ise yarım puanlık bir düşüşle 9.100’ün altına geriledi.

Sektörel olarak bakıldığında, mineral, turizm, iletişim, ulaştırma ve bankacılık sektörleri gün sonuna doğru artıda kaldı. Ancak faktöring, tekstil ve metal eşya sektörleri gün içinde en çok satış görenler arasındaydı.

BIST 100 ENDEKSİNDE EN ÇOK YÜKSELEN 5 HİSSE ŞUNLARDIR:

– EGEEN

– BERA

– ENERY

– BRSAN

– KONYA

EN ÇOK DÜŞEN 5 HİSSE İSE ŞU ŞEKİLDEDİR:

– SDTTR

– FROTO

– GWIND

– KORDS

– ULKER

Investing.com’un derlediği bilgilere göre, genel olarak Borsa İstanbul’da, AZTEK, DESPC, MEKAG, SODSN ve IZINV gibi hisseler haftanın son iş günü olan 22 Mart’ta tavan fiyatına ulaşarak en çok kazandıranlar arasında yer aldı. ENSRI, PEKGY ve ULUFA hisseleri ise 22 Mart’ta taban fiyatına gerileyerek en çok kaybettirenler arasında yer aldı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler