Sosyal Medya

Borsa

Borsada 4 hisseye tedbir getirildi

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamalara göre, Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde 4 hisseye tedbir getirildiği bildirildi.

Borsada 4 hisseye tedbir getirildi

KAPLM payları, bugün seans başından itibaren 30 Nisan 2024 tarihli işlemlere (seans sonuna kadar) emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Emir paketi tedbiri kapsamında piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin ve emir miktar azaltımının yasaklanması, ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması gibi uygulamalar yer alacak. KAPLM payında halihazırda uygulanan kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri de emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecek. KAPLM, son günlerde 165 – 187 TL aralığında volatil hareketler sergilerken, dünkü işlemlerde bu aralıkta salındıktan sonra günü %0,27 oranında kısmi bir yükselişle 182,5 TL’den kapattı.

BSOKE, DITAS ve YKSLN payları ise bugünden itibaren 30 Nisan 2024 tarihli işlemlere kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. BSOKE payları, 27 Mart’tan beri dik ivmeli bir yükseliş kaydederken son 4 işlem gününde %30’luk bir artışla 25,9 TL’ye ulaştı. DITAS, 25 Mart’tan bu yana %45 değer artışıyla 26 TL’ye ulaştı. YKSLN ise 19 – 28 Mart arasında %54 yükseldikten sonra son 3 iş gününde %12 geriledi ve dünkü işlemlerde 21,24 TL’den kapanış gördü.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler