Sosyal Medya

Borsa

Borsada 2 şirketin halka arzını SPK onayladı

SPK tarafından onaylanan halka arz haberine göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) son haftalık bülteninde iki şirketin halka arzı için yeşil ışık yaktığını açıkladı. SPK'nın haftalık bültenine göre, Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş. ile Bor Şeker A.Ş. halka arz için onay almış durumda.

Borsada 2 şirketin halka arzını SPK onayladı

Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş., halka arz yoluyla mevcut sermayesini artırarak 134.000.000 TL’ye çıkaracak. Halka arzda, mevcut ortaklardan Fatih Erdoğan, Abdulkerim Fırat ve Mehmet Erdoğan’a ait B grubu paylar da satılacak. Toplamda 27.000.000 TL nominal değerli payın satışa sunulacağı halka arzda, 1 TL nominal değerli paylar 35 TL sabit fiyattan satılacak. Satılan paylar eşit şekilde bireysel katılımcılara dağıtılacak. Halka arzın tamamlanması durumunda şirketin halka arz büyüklüğü 945 milyon TL olacak ve halka açıklık oranı %20,15 olacak. Elde edilecek fonlar ise yatırım harcamaları, Ar-Ge yeni ürün yatırımları ve işletme sermayesi gibi alanlarda kullanılacak.

Bor Şeker A.Ş. ise halka arz ile mevcut sermayesini 240.000.000 TL’ye çıkaracak. Halka arzda Emir Haktan Dişli’nin sahip olduğu C grubu paylar ile Arz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun sahip olduğu C grubu paylar da satılacak. Toplamda 70.000.000 TL nominal değerli payın satışının gerçekleşeceği halka arzda, 1 TL nominal değerli paylar 26,54 TL’den satılacak. Şirketin halka arz büyüklüğü yaklaşık 1,85 milyar TL olacak ve halka açıklık oranı %29,17 olacak. Satılan paylar bireysel katılımcılara, şirket çalışanlarına ve çiftçilere eşit şekilde dağıtılacak. Elde edilecek fonlar ise işletme sermayesi, GES yatırımı, entegrasyon ve modernizasyon yatırımları ile Ar-Ge faaliyetlerinde kullanılacak.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler