Sosyal Medya

Borsa

Borsa rekorlar kırarken kazandıran hisseler belli oldu

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 23 Şubat gününü yüzde 0,29 değer kazancıyla tamamlayarak 9.374,20 puanla tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Önceki kapanışa göre 27,03 puan artan endeks, toplam işlem hacmini 137,2 milyar lira olarak kaydetti. Bu başarıyla BIST 100 endeksi, rekor seviye olarak gördüğü 9.416,70 puana ulaştı.

Borsa rekorlar kırarken kazandıran hisseler belli oldu

Bankacılık endeksi yüzde 0,67 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,16 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,81 ile iletişim, en çok kaybettiren ise yüzde 1,88 ile metal ana sanayi oldu. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.500 seviyesinin direnç, 9.300 ve 9.200 seviyelerinin destek konumunda olduğunu belirten analistler, endeksin güçlü performansını vurguladılar.

BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününde yatay bir seyir izledi. Günün ilk yarısında rekor seviyeye ulaşan endeks, daha sonra gelen satışlarla 9.294 puanda günün dip seviyesini gördü. Son saatlerde kısmi bir toparlanma yaşayan endeks, yüzde 0,1 oranında kısıtlı bir yükselişle 9.350 puan bandında hareket etti. Bilişim, teknoloji ve iletişim sektörleri bu gün içinde yüzde 2’lik bir değer artışı kaydederek öne çıkan sektörler oldu. Metal, orman ve kobi ise satıcılı hareket gösterdi. Ana endeksler arasında mali ve sınai endeksler yatay seyrederken, hizmet endeksi kapanışa doğru yarım puanlık bir yükseliş gösterdi.

BIST 100 endeksi mevcut seviyelerde kapanması durumunda haftalık değer artışı yüzde 1 olacak ve haftalık pozitif kapanış serisini 8. haftaya taşımış olacak.

BIST 100’de günün en çok yükselen hisseleri YEOTK, KLSER, KCAER, SMRTG, KORDS olarak sıralanırken; en çok gerileyen hisseler VESTL, GUBRF, TATEN, EREGL, TSKB oldu. Genel olarak borsada 11 hissenin tavan fiyatına ulaştığı görüldü. Bu hisseler arasında YONGA, OZGYO ve PSDTC bulunurken, günün en çok kaybettiren hisseleri TETMT, AYCES ve BRKVY olarak belirlendi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler