Sosyal Medya

Borsa

BIST’teki şirketin yeni ortaklık yapısı açıklandı

Yeo Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş., enerji sistemleri üzerine yazılım geliştiren Ratio Enerji A.Ş.'ye %5 oranında ortak olunması konusunda anlaşmaya varıldığını bildirdi.

BIST’teki şirketin yeni ortaklık yapısı açıklandı

Ratio Enerji, 2019 yılından bu yana Türkiye ve yurt dışında enerji depolama yönetimi, enerji fizibilitesi ve enerji piyasası ticaret optimizasyonu yazılımları geliştiren bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Yapılan açıklamada Ratio Enerji’nin halihazırda yapay zeka destekli Enerji Depolama Yönetim Sistemi (RatioEMS) ve Enerji Yatırımları Fizibilitesi (RatioSIM) ürünleri ile enerji sektörüne hizmet sağladığı bildirildi.

Ratio Enerji’nin yazılımlarının aynı zamanda Yeo Teknoloji grubunun bünyesindeki Reap Batarya’nın üreteceği enerji depolama sistemlerinde de kullanılacağı ve bu sayede yüksek verimli, güvenli, uzun ömürlü ve maksimum kârlı olarak yatırımcıların hizmetine sunulacağı bildirildi.

Investing.com’un konuyla ilgili haberine göre, enerji teknolojileri ekosistemi kurmak üzere çalışmalar yürüten grup;

  • Enerji depolama sistemleri üreten “Reap Batarya”
  • Lityum-iyon batarya hücresinin en önemli bileşeni olan katot ar-ge çalışmaları üretimi yapan “Ni-Cat”
  • Batarya ve hidrojen teknolojilerinde kullanılan membran teknolojileri geliştiren “Ion Membran” yatırımlarına ek olarak enerji yönetim yazılımları geliştiren Ratio Enerji ortaklığı ile yeni bir adım atmış oldu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler