Sosyal Medya

Borsa

BIST’te 4 dört hisseye tedbir getirildi

Borsa İstanbul’da VBTS Kapsamına alınan hisseler şöyle oldu: BRKVY payları 19/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 18/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. ALCAR, IMASM ve JANTS payları 19/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 18/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

BIST’te 4 dört hisseye tedbir getirildi

İşte Investing.com’un derlediği Borsa İstanbul’da işlem gören bazı şirketlerin güncel haber özetleri:

Akbank T.A.Ş. (AKBNK): Fitch, Akbank’ın Uzun Vadeli Yabancı Para İhraççı Temerrüt Notunu “B-“den “B”ye revize etti ve not görünümünü Durağan’dan Pozitif’e çevirdi.

Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. (ALBRK): Fitch, Albaraka Türk’ün kredi notlarını teyit etti ve not görünümünü Durağan’dan Pozitif’e çevirdi.

Garanti Bankası (GARAN): Garanti Bankası, takipteki krediler portföyünden toplam 531.835.897,31 TL’ye Gelecek Varlık Yönetimi A.Ş.’ye, 220.300.000 TL’ye Emir Varlık Yönetimi A.Ş.’ye sattığını duyurdu.

Orge Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş. (ORGE): Orge Enerji’nin Sancaktepe Depo ve Elektrikli Araç Şarj Üniteleri Üretim Tesisi’nin depolamaya yönelik kısmının faaliyete geçtiği bildirildi.

Agesa Hayat ve Emeklilik A.Ş. (AGESA): Agesa Hayat’ın Ocak – Şubat döneminde toplam prim üretiminin yıllık olarak %129 artış gösterdiği açıklandı.

Gelecek Varlık Yönetimi A.Ş. (GLCVY): Gelecek Varlık Yönetimi, İş Bankası’nın gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında 2 bireysel portföyün ihalesini kazandığını duyurdu.

Alves Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALVES): Alves Kablo, yurt içi bir müşterisiyle 101 milyon TL bedelle ürün satış sözleşmesi imzaladığını bildirdi.

Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş. (BRYAT): Borusan Yatırım, Borusan Holding’in şirkette sahip olduğu payların Türkiye dışında yerleşik bir kurumsal yatırımcıya satıldığını açıkladı.

Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (GENIL): Gen İlaç, SPK tarafından kayıtlı sermaye tavanının 5 milyar TL’ye yükseltilmesi başvurusunun onaylandığını duyurdu.

İhlas Gazetecilik A.Ş. (IHGZT): İhlas Gazetecilik, şirket paylarının geri alınması için 100 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verdi.

Sasa Polyester (SASA): Sasa Polyester, kayıtlı sermaye tavanının 60 milyon TL’ye yükseltilmesi başvurusunun SPK tarafından onaylandığını bildirdi.

YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş. (YEOTK): YEO Teknoloji, İskenderun Enerji ile Sugözü Enerji Santrali sahasına, 9,9 milyon dolarlık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Ayrıca, BRKVY, ALCAR, IMASM ve JANTS paylarının 18 Nisan 2024 tarihine kadar bazı işlem kısıtlamalarına tabi olacağı bildirildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler