Sosyal Medya

Onur Çanakçı

Onur Çanakçı yazdı: AKP’ nin İTİBARDAN ANLADIĞI

Sevgili dostlar , itibar denilen şey ne saraylar , hanlar hamamlar ne de sonu gelmez uçak filolarıdır.. İtibar bürokratların halkın…

Onur Çanakçı yazdı: AKP’ nin İTİBARDAN ANLADIĞI

Sevgili dostlar , itibar denilen şey ne saraylar , hanlar hamamlar ne de sonu gelmez uçak filolarıdır..
İtibar bürokratların halkın vergisini , alın terini har vurup harman savunması değildir.. İtibar temeli sağlam olmayan gösterişli kamu binaları yapmak , yaparken de kendi oligarklarını zenginleştirmek değildir..

İtibar bir halkın istediğinde istediği şeyi satın alabilmesidir. Halkın mutlu , huzurlu ve güvende olmasıdır.. Ülkenin Merkez Bankasının kendi öz kaynaklarına sahip olmasıdır , CDS ( Credit Default Swap) puanının düşük olması , dünyada kredi değerleme kuruluşları tarafından olumlu raporlanmasıdır..

Gün geçmiyor ki , mevcut iktidar , yeni bir proje oluşturup , kamu özel işbirliği kapsamında ürettiği projeye hazine garantisi vermesin.. Neyin ne kadara mal olduğunu bilmiyoruz. Projelerin kime hangi rakamdan taşere edildiğini bilmiyoruz . Sadece izliyoruz , evet tam 21 yıldır izliyoruz..

Ataşehir Finans Merkezi dolu dizgin yangından mal kaçırır gibi açılışa hazırlanıyor ..
Kardeşim sen Tokyo’musun , sen Londra’mısın .. Kime neyin parasını satacaksın , kime hangi finansal destek ile ışık olacaksın..Hangi yabancı bankaları buraya gelmeye ikna edeceksin..
Sen zaten dış borçlanma ile çarkını döndürmeye çalışırken , nasıl parasız bir finans merkezi olacaksın..
50.000 kişinin çalışacağı bir merkez düşünün , trafik keşmekeşi, Ankaradan göç etmek zorunda bırakılan insanların barınma sorunu , ve çocuklarının okulu..
Sizce bunlar düşünüldü mü.. Hayır..
İşin finans ayağı bir tarafa burada çalışacak insanların yaşam alanları ile ilgili düzenleme yapılmadığına eminim..
Şart mıydı bu proje böylesine bir zamanda .. Bu milletin ihtiyacı olan şey , soğan fiyatının düşmesi , bizim ihtiyacımız olan kiraların düşmesi , bizim ihtiyacımız olan şey insanca yaşanacak bir hayat zemini hazırlanması..
Bakın bu ülkede insanların % 75 ‘ i açlık sınırı altında yaşıyor.
Ben her şeyi bir kenara bıraktım , insanlar neden bu kadar kabullenmiş bu düzeni anlamakta güçlük çekiyorum.
İktidara sesleniyorum , arkadaş bir ses verin , bu halkın vergileri nereye gidiyor.. Gelirinin % 84 ‘ü vergi olan ülkemizde dolaylı verginin payı % 71.. Yani Holding patronu ile bakkal Hasan amca aynı vergiyi veriyor..
Merkez Bankası piyasalara sığ piyasalardan müdahale ederken hangi kurdan ediyor , bu dövizler kime satılıyor..
Bunların cevaplarını hiç mi merak etmiyorsunuz..
Dış Ticaret açığının rekordan rekora koştuğu bu dönemde , buna bağlı cari açık makas kapalı bir şekilde dış ticaret açığını takip ediyor.. Çünkü ülke gelirlerimiz minimize olmuş durumda.. Eee sen ihracatçının elindeki paranın %40 ını alarak başlayıp , onu ithalat firmaları ile rekabet edemez düzeye getirirsen , ülke gelirlerinin düşmesi de kaçınılmaz olacaktır ..

Bir de AKP nin seçim vaatlerini okurken bir şey dikkatimi çekti .. % 5.5 büyüme ve GSMH yı 1.5 trilyon dolar öngörmüşler.. 1,5 trilyon dolar için bu ülkenin % 8 büyümesi gerekiyor..
Bunun hesabını yapamayanlar dünyanın finans merkezini yapmışlar , hadi hayırlısı..

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler