Sosyal Medya

Borsa

Yıldız Pazarda işlem gören Astor Enerji payları, BIST-30 Endeksi’nde…

Türkiye’nin yerli transformatör ve anahtarlama ürünleri üreticisi Astor Enerji, 1 Temmuz 2023 itibarıyla BIST-30 Endeksi’nde yer alacak...

Yıldız Pazarda işlem gören Astor Enerji payları, BIST-30 Endeksi’nde…

Piyasa değerini sene başında gerçekleştirdiği halka arzından bu yana yüzde 300’ün üzerinde artıran Astor Enerji, 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla BIST 30 Endeksi’nde yerini alacak.

Türkiye’nin yerli transformatör ve anahtarlama ürünleri üreticisi Astor Enerji, 1 Temmuz 2023 itibarıyla BIST 30 Endeksi’nde yer alacak. Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada 2023 yılı üçüncü üç aylık dönemi (01.07.2023-30.09.2023) için yapılan değişiklikle Astor Enerji payları, üçüncü çeyrek itibariyle BIST 100, BIST 50 ve BIST 30 pay endekslerine dahil edildiği bildirilmiştir.

Söz konusu dönemde sadece Astor Enerji BIST 30 endeksine ve “BIST Banka Dışı Likit 10 Endeksine dahil olmuştur. Banka Dışı Likit 10 Endeksi; Yıldız Pazar’da işlem gören şirketler arasından seçilen, fiili dolaşımdaki paylarının piyasa değeri ve işlem hacmi yüksek, banka olmayan 10 paydan oluşmaktadır.

Astor Enerji, piyasa değerini sene başında gerçekleştirdiği halka arzından bu yana yüzde 300’ün üzerinde artırdı.

Tüm yatırımcılara gönülden teşekkür

Astor Enerji Genel Müdürü Hakan Ünsal, konu ile ilgili değerlendirmesinde; “2023 yılı ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 75 oranında büyüdük. 1,9 milyar TL ciroya ve yüzde 90 artışla 453,2 milyon TL net dönem kârına ulaştık. Bugün başta Avrupa, Orta Doğu ve Afrika olmak üzere dünyada 6 kıtada 90’ın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracatımızın toplam satışlar içerisindeki payı %30’lar seviyesine yaklaşmıştır. Güçlü finansallarımız ve operasyonel gücümüzün ardında bireysel ve kurumsal yatırımcılarla sürdürdüğümüz etkin ve şeffaf iletişimin büyük rolü olduğuna inanıyorum. Bugüne kadar olduğu gibi yatırımcılarımız, sektörümüz ve ülkemiz için yarattığımız değeri artırmayı sürdüreceğiz. Bize güvenip şirketimizin geleceğine yatırım yapan tüm yatırımcılarımıza gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler