Sosyal Medya

Şirketler

Vodafone CEO’sundan Sert Çıkış! “Önümüz Kesiliyor”

Vodafone Türkiye'nin CEO'su Engin Aksoy, sektördeki zorluklara ışık tutarak vergi yükü, yatırım destekleri ve düzenleyici sorunları dile getirdi.

Vodafone CEO’sundan Sert Çıkış! “Önümüz Kesiliyor”

Vodafone Türkiye’nin CEO’su Engin Aksoy, sektördeki zorluklara ışık tutarak vergi yükü, yatırım destekleri ve düzenleyici sorunları dile getirdi.

 

 

Aksoy, vergi yükümlülüklerinin basitleştirilmesini ve adil bir yetkilendirme sürecini talep etti. Aynı zamanda, fiber altyapı kurulumunda yaşanan engellere ve düzenleme eksikliklerine dikkat çekti.

 

Aksoy, yılın değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, kontratlı müşteriler nedeniyle hizmet maliyetlerindeki artışları yansıtamadıklarını ve bu durumun şirketlerine zarar verdiğini ifade etti.

 

CEO, düzenlemelerin ve teşviklerin yetersiz olduğunu vurgulayarak vergi yükümlülüklerinin basitleştirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Habertürk’ten Cem Özenen’in haberine göre, Aksoy vergi yükünün yüksekliğine dikkat çekerek ‘Vergi vergiyi öldürür’ dedi ve şirketlerin yatırım konusunda yeterince desteklenmediğini, düzenlemelerin esnek olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ‘Biz yatırım için birçok engeli aşmaya çalışırken, ülke kamu paydaşları şirketlerin yatırım yapmasını bekliyor’ şeklinde konuştu.

 

Vodafone Türkiye CEO’su, adil ve eşit yetkilendirme süreçlerinin rekabeti korumak adına herkes için eşit ve adil bir şekilde belirlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Ayrıca, fiber altyapının genişletilmesinde yaşanan zorluklara da değinen Aksoy, mevcut altyapı kurulum mevzuatının iyileştirilmesi ve fiber altyapı inşasının hızlandırılması çağrısında bulundu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler