Şirketler
Türkiye’de kapanan şirket sayısında rekor artış
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan verilere göre, kasım ayında Türkiye'de kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 6,5 azalışla 10 bin 403'e geriledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan verilere göre, kasım ayında Türkiye’de kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 6,5 azalışla 10 bin 403’e geriledi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), kasım ayına ilişkin şirket istatistiklerini yayınladı. Buna göre, Türkiye’de kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 6,5 azalarak 10 bin 403’e geriledi. Ekim ayında 11 bin 124 olan kurulan şirket sayısı, kasımda bu seviyeye düştü. Kapanan şirketlerde ise yüzde 7,6’lık bir artış görüldü ve bu rakam 2 bin 417 olarak kayıtlara geçti. Ekim ayında kapanan şirket sayısı 2 bin 246 idi.
Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında ise kasımda kurulan şirketlerde yüzde 21’lik bir azalma meydana geldi. Kapanan şirket sayısındaki artış ise oldukça dikkat çekiciydi; kapanan şirketlerde yüzde 46,7’lik bir artış yaşandı, bu da ekonomik dinamiklerdeki değişimin bir yansıması olarak görüldü.
BAKMADAN GEÇME
-
Dünya Ekonomisi
/ 19 Temmuz 2025Petrol fiyatlarında artış: Stoklar azaldı, talep gücülendi
Petrol piyasalarında dayanıklılık teknik verileri ve piyasa sinyalleriyle desteklenmeye devam ediyor...
Ekonomi
/ 19 Temmuz 2025TÜİK açıkladı: Tarımda fiyatlar uçuşta… Yıllık artış yüzde 50,31
Tarımsal ürün fiyatlarında Haziran ayında yüksek oranlı artışlar kaydedildi...
Dünya Ekonomisi
/ 19 Temmuz 2025Trump, ABD’yi ‘Kripto Başkenti’ yapabilecek mi?
Temsilciler Meclisi, 14 Temmuz'la başlayan haftayı resmi olarak bu şekilde ilan etti. Amaç, ABD'yi küresel kripto merkezi haline getirmek...
Genel
/ 19 Temmuz 2025AKOM Uyardı: Afrika kökenli sıcak hava dalgası geliyor!
İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM tehlikeli hava sıcaklığı uyarısı yaptı...
Genel
/ 19 Temmuz 2025Özel okullardaki fiyat çılgınlığına KDK freni!
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), özel eğitim kurumlarındaki aşırı fiyat artışlarına karşı harekete geçti...
Genel
/ 19 Temmuz 2025İstanbul’da son 65 yılın en kurak haziranı yaşandı!
Yazı kurak geçiren Marmara Bölgesi'nde bulunan İstanbul, geçen ay son 65 yılın en düşük haziran yağışını aldı...
Borsa
/ 18 Temmuz 2025İŞ YATIRIM: Para Nereye Gidiyor?
Yabancı Sermaye Akımları Zayıf Seyrini Koruyor 7-11 Temmuz haftasına ait verileri değerlendiren İş Yatırım Ekonomisti Dağlar Özkan, “Para Nereye Gidiyor?”…
Borsa
/ 18 Temmuz 2025ABD’de Bilanço Sezonu Hız Kazandı: SP500 Nereye?
ABD’de Bilanço Sezonu Hız Kazandı: Bankalar ve Havacılık Sektörü Öne Çıktı ABD’de 2025 yılı ikinci çeyrek bilançolarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte,…
Borsa
/ 18 Temmuz 2025ANALİZ: BIST Yeni Hedefi Nedir?
Faiz ve Bilanço Gelişmeleri Belirleyici Olacak Son haftalarda Borsa İstanbul’da yaşanan hareketlilik yatırımcıların dikkatini çekerken, 15 Temmuz tatili nedeniyle kısa…
Genel
/ 18 Temmuz 2025Kripto Varlıkların Piyasa Değeri 4 Trilyon Doları Aştı: Bitcoin 150 Bin Dolara mı Gidiyor?
ABD’de tarihi stablecoin yasasının kabul edilmesinin ardından, kripto para piyasasının toplam değeri 4 trilyon doları aşarak yeni bir rekora imza attı. Altcoin rallisinin öncülüğünde gelen yükseliş, yatırımcıları opsiyon piyasasında daha da yüksek seviyelere bahis yapmaya yöneltti.
Borsa
/ 18 Temmuz 2025Tacirler Yatırım 2Y25 Strateji Raporu: Dövizde İstikrar, Faizde Belirsizlik, Borsa’da Potansiyel
Tacirler Yatırım, 2025’in ikinci yarısına girerken döviz kurlarında ılımlı değer kaybı, faizlerde yukarı yönlü revize edilen patika ve Borsa İstanbul’da yılın ikinci yarısında toparlanma öngörüyor. Model Portföyde önemli değişiklikler yapılırken, 12 aylık BIST 100 hedefi %36 yükseliş potansiyeli taşıyor.
Genel
/ 18 Temmuz 2025Atilla Yeşilada & Semih Sakallı: Kimse rahatlama beklemesin! İçi boş ekmek 15 TL & Z kuşağının tek kurtuluşu sandık|
Atilla Yeşilada ve Semih Sakallı, Merkez Bankası’nın faiz kararını, Yeni Şafak’ın manşetini, ekmek ve kiraz fiyatlarını, Kerim Rota’nın yazısını ve siyasetteki son gelişmeleri konuştu.
Genel
/ 18 Temmuz 2025CATS/Ragıp Soylu: Türkiye’nin Güney Kafkasya’daki Rolü AB İçin Stratejik Bir Sınav
Türkiye'nin Güney Kafkasya'daki artan etkisi, Avrupa Birliği (AB) açısından hem bir fırsat hem de bir meydan okuma anlamına geliyor. Ankara ve Brüksel, bölgesel istikrar, Rusya ve İran etkisinin dengelenmesi ve Orta Koridor üzerinden Doğu-Batı bağlantısının güçlendirilmesi gibi ortak hedeflere sahip olsa da, bu hedeflere yönelik politikaları çoğu zaman uyumsuz. Zengezur Koridoru ve Orta Koridor gibi projelerin hız kazandığı bir dönemde, AB Türkiye ile iş birliği yapıp yapmayacağına karar vermek zorunda.
Benzer Haberler