Sosyal Medya

Şirketler

Türkiye’de kapanan şirket sayısında rekor artış

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan verilere göre, kasım ayında Türkiye'de kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 6,5 azalışla 10 bin 403'e geriledi.

Türkiye’de kapanan şirket sayısında rekor artış

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan verilere göre, kasım ayında Türkiye’de kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 6,5 azalışla 10 bin 403’e geriledi.

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), kasım ayına ilişkin şirket istatistiklerini yayınladı. Buna göre, Türkiye’de kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 6,5 azalarak 10 bin 403’e geriledi. Ekim ayında 11 bin 124 olan kurulan şirket sayısı, kasımda bu seviyeye düştü. Kapanan şirketlerde ise yüzde 7,6’lık bir artış görüldü ve bu rakam 2 bin 417 olarak kayıtlara geçti. Ekim ayında kapanan şirket sayısı 2 bin 246 idi.

 

Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında ise kasımda kurulan şirketlerde yüzde 21’lik bir azalma meydana geldi. Kapanan şirket sayısındaki artış ise oldukça dikkat çekiciydi; kapanan şirketlerde yüzde 46,7’lik bir artış yaşandı, bu da ekonomik dinamiklerdeki değişimin bir yansıması olarak görüldü.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler