Sosyal Medya

Şirketler

Türkiye ve Çin Arasında Havacılık Alanında Önemli Bir Anlaşma İmzalandı

Havacılık ve navigasyon veri tabanı hizmeti sunan Keyvan Havacılık, Çin'in önde gelen ticari uçak üreticisi COMAC ile iş birliği yaparak, uçak operatörlerine daha üstün müşteri hizmetleri, ürünler ve dijital çözümler sunma hedefiyle kritik bir anlaşma imzaladı.

Türkiye ve Çin Arasında Havacılık Alanında Önemli Bir Anlaşma İmzalandı

Havacılık ve navigasyon veri tabanı hizmeti sunan Keyvan Havacılık, Çin’in önde gelen ticari uçak üreticisi COMAC ile iş birliği yaparak, uçak operatörlerine daha üstün müşteri hizmetleri, ürünler ve dijital çözümler sunma hedefiyle kritik bir anlaşma imzaladı.

 

 

Keyvan Havacılık, havacılık veri tabanları alanında veri analitiği ve uçuş operasyonları konularında yenilikçi çözümler sunmaktadır ve bu yeni uluslararası iş birliği, sektördeki önemli bir gelişmeyi temsil etmektedir.

 

Bu iş birliği çerçevesinde, Keyvan Havacılık ile Çin’deki Ana Hat Sivil Uçak Projesi’nin sorumlusu olan COMAC Shanghai Aircraft Customer Service Co. Ltd (SACSC) arasında resmi bir imza töreni düzenlendi.

 

Keyvan Havacılık, 2023 yılı Ocak ayında Çin Kamu Kurumu NavChina ile iş birliği yapma yolunda ilerlemişken, şimdi de Çin’in en büyük uçak üreticisi olan COMAC ile gerçekleştirdiği anlaşma ile Türkiye ve Çin arasındaki havacılık ilişkilerini daha da güçlendirmeye katkı sağlıyor. Keyvan Havacılık, dünya genelinde kabul görmüş havacılık ve seyrüsefer veri tabanı hizmetleri sunan ve EASA LOA Tip 1 DAT Sağlayıcı sertifikasına sahip olan Türkiye’nin tek şirketidir.

 

Keyvan, Avrupa bölgelerinde 38.000’den fazla pist ve havaalanı ile ilgili sivil, özel ve askeri verileri içeren bir veri tabanına sahip olmasıyla tanınıyor. Bu veri tabanı, hava yolları, navigasyon yardımcıları, prosedürler, kısıtlayıcı bölgeler ve yasaklanmış alanlar gibi milyonlarca kaydı içeriyor. Şimdi, Keyvan sunduğu hizmetlerle Asya pazarına da adım atarak Çin’e açılıyor.

 

Bu iş birliği, Türkiye için büyük öneme sahip bir anlaşma olarak öne çıkıyor. Anlaşma, Türk havacılık endüstrisinin uluslararası alanda rekabet gücünü artırmaya yönelik önemli katkılar sunmanın yanı sıra Türkiye ekonomisine döviz girdisi sağlayarak büyük bir ekonomik katkı sunacak. Artan talep ve arz, istihdam alanında yeni fırsatların da kapısını açacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler