Sosyal Medya

Gündem

TikTok yasağına Yeni Zellanda’da katıldı

Yeni Zelanda Parlamento Servisi Başkanı Rafael Gonzalez Montero, Parlamento üyelerinin cep telefonlarında tartışmalı sosyal medya platformu TikTok’un bulunmasını yasakladı. Daha…

TikTok yasağına Yeni Zellanda’da katıldı

Yeni Zelanda Parlamento Servisi Başkanı Rafael Gonzalez Montero, Parlamento üyelerinin cep telefonlarında tartışmalı sosyal medya platformu TikTok’un bulunmasını yasakladı. Daha önceden Kanada, İngiltere, Danimarka ve ABD’de de söz konusu uygulama yasaklanmıştı.

Çinli Bytedance ‘e ait video paylaşım uygulaması TikTok’a yönelik endişeler dünya çapında giderek artıyor.

Ülkeler ve liderler popüler sosyal medya uygulaması TikTok’un casusluk yaptığını öne sürüyor. Söz konusu iddiaları gündeme getiren ülkeler ve liderler TikTok’un kullanımını bir bir yasaklamaya başladı.

Özellikle ülkelerdeki parlamento ve meclis üyelerinin cep telefonlarına TikTok indirmemesi yönünde uyarılar yapıldı.

Öte yandan dün ABD’nin, TikTok’un sahiplerine ilettiği “Yasaklama” tehdidi söz konusu durumu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. ABD, Çinli yöneticilere TikTok’u satması gerektiklerini, aksi takdirde uygulamanın ülke çapında yasaklanacağını ifade etmişti.

ABD’nin bu adımının ardından İngiltere de TikTok ile ilgili somut bir karar almıştı. İngiltere yönetimi, güvenlik endişeleri nedeniyle bakanlar ve devlet memurlarının kullandığı telefon ve diğer elektronik cihazlarda, Çinli sosyal medya platformu TikTok’a yasak getirdi.

Son olarak bu yasağa Yeni Zelanda da katıldı.

Yeni Zelanda Parlamento Servisi Başkanı Rafael Gonzalez Montero, gün içerisinde yaptığı açıklamada TikTok uygulamasının meydana getirdiği risklerin “kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Gonzalez daha sonra “Siber güvenlik uzmanlarının tavsiyesi üzerine” Yeni Zelanda Parlamento üyeleri ve personelinin cep telefonlarına TikTok uygulamasını indirmemeleri gerektiğini, varsa kaldırmaları gerektiğini ifade etti.

Söz konusu karar 31 Mart tarihine kadar aşamalı olarak işlenecek. Yeni Zelanda ile birlikte ABD, İngiltere, Kanada ve Danimarka da Meclis üyeleri genelinde uygulama yasaklanmıştı.

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler