Sosyal Medya

Piyasa

Rolex’ten ilk çeyrekte 10.4 miyar dolar ciro

Rolex, 2023 yılının ilk çeyreğinde 1.2 milyon satış,10.4 milyar dolar ciro elde etti. Dünyanın önde gelen lüks saat markalarından olan…

Rolex’ten ilk çeyrekte 10.4 miyar dolar ciro

Rolex, 2023 yılının ilk çeyreğinde 1.2 milyon satış,10.4 milyar dolar ciro elde etti.

Dünyanın önde gelen lüks saat markalarından olan Rolex, Vacheron Constantin, Breguet, Patek Philippe, Audemars Piguet gibi markalardan daha çok bilinirligi olan, zenginliğin en önemli simgelerinden biri.

Rolex, adı kadar sırlarıyla da ünlü, Kurucusu Hans Wilsdorf’un 1960’daki ölümünden bu yana Hans Wilsdorf Vakfi tarafından yönetilen hiçbir zaman satışlarına lişkin rakam açıklamadı. Halka kapalı bir şirket olduğu için bilanço açıklamayan Rolex’in, başka bir şirkete satışı da gündeme gelmediği için bilançosuyla ilgili hiçbir bilgi yok.

Bir başka deyişle Rolex’in sırlarını bilen tek merci İsviçre Vergi İdaresi.

Rolex’in sırlarıyla ilgili ipuçlarına sadece Amerikan yatırım bankası Morgan Stanley’nin hazırladığı “İsviçre Saat Endüstrisi başlıklı raporlarıyla ulaşılabiliyor.

Morgan Stanley’nin Nisan başında hazırladığı rapora göre şirketin bayilerine olan toptan satış 1.2 milyon  oldu. Şirket bu satışlardan 10.4 milyar dolar ciro elde etti.Rapora göre pandemi öncesi satışı 9 milyar dolar seviyesindeydi.

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler