Sosyal Medya

Borsa

MİA Teknoloji, sağlık yazılımı alanında önde gelen ABD merkezli bir firma ile niyet mektubu imzaladı

MİA Teknoloji,  Türkiye’de var olan güçlü iş birliklerini tüm dünya ülkelerine taşımaya devam ediyor...

MİA Teknoloji, sağlık yazılımı alanında önde gelen ABD merkezli bir firma ile niyet mektubu imzaladı

Türkiye’nin en büyük bilişim şirketleri arasında yer alan MİA Teknoloji, sağlık alanındaki yazılımlara ilişkin lisans haklarının New York merkezli MIA Tech Corporation unvanlı iştirakine devredilmesi ve iştirak şirketinin yüzde 51 hissesinin 46 Milyon ABD Doları karşılığında ABD merkezli yatırımcı firmaya satılmasına ilişkin niyet mektubu imzaladı.

AR-GE, inovasyon, yazılım geliştirme, entegrasyon ve çözüm sağlama alanlarında Türkiye dışında Katar, Amerika Birleşik Devletleri ve Fas’ta faaliyetlerini sürdüren MİA Teknoloji,  Türkiye’de var olan güçlü iş birliklerini tüm dünya ülkelerine taşımaya devam ediyor.

Şirketin sağlık alanında sahip olduğu yazılımlara ilişkin lisans hakları ile ilgili olarak sağlık yazılımında önde gelen Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir firma ile yaptıkları yatırım bazlı görüşmeler sonuçlandı. Görüşme sonrasında şirketin sağlık alanında sahip olduğu yazılımlara ilişkin lisans haklarının, Amerika’da kurulan New York merkezli MIA Tech Corporation unvanlı iştirak şirketine devredilmesi ve yine bu iştirakin yüzde 51 hissesinin 46 Milyon ABD Doları karşısında ABD merkezli yatırımcı firmaya satılmasına ilişkin niyet mektubu imzaladı.

Niyet mektubunun imzalanması sonrasında taraflar arasındaki görüşmelerin devam ettiğini belirterek konuyla ilgili görüşlerine yer veren MİA Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Ünal, “MİA Teknoloji olarak sağlık bilişimi alanında hizmet ve tedarik zinciri işlevlerini kolaylaştıran ve ülke sağlık sisteminin yazılımsal ihtiyaçlarını karşılayan faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz.  Sektörde var olan 17 yıllık bir deneyimimize güvenerek piyasadaki değişen ve gelişen taleplere teknolojik çözümlerimizle dönüş yapıyoruz. Sağlık sektörünün ihtiyaçlarını kapsayarak hastanelerin günümüz rekabetçi ortamına ve teknolojik gelişmelerine ayak uydurmasını sağlayacak birçok yazılım projesini hayata geçiriyoruz. Bilişim teknolojileri sektöründe markalaşmanın yolunun Ar&Ge ve inovasyondan geçtiğini biliyor ve sağlık bilişimi alanında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla hem ülke ekonomisine katkı sağlıyor hem de ürün ve hizmet kalitemizi artırıyoruz.

En son sağlık alanında ABD merkezli küresel bir yatırım şirketi ile imzaladığımız niyet mektubu ile ilk adımı attık. Körfez ülkeleri ve Kuzey Amerika kıtası başta olmak üzere, uluslararası sağlık bilişim piyasasında iş geliştirme faaliyetlerimize hız vereceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler