Sosyal Medya

Borsa

Kimpur, Kredi Derecelendirmesinde Önemli Yükseliş Kaydetti

Kimpur, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Kredi Derecelendirme notlarında "BB" derecesini elde etti...

Kimpur, Kredi Derecelendirmesinde Önemli Yükseliş Kaydetti

Kredi Derecelendirme kuruluşu JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. tarafından yapılan son değerlendirmede, Kimpur’un Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Derecelendirme notu yatırım yapılabilir seviyede ve “çok yüksek kredi kalitesi” skalasında, “AA- (tr)” olarak belirlendi ve 2022’de “stabil” olarak belirlenen görünümü 2023’te “pozitif”e yükseltildi. Ayrıca, Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Derecelendirme notu “J1+ (tr)” olarak teyid edildi ve görünüm “stabil” olarak korundu.

Kimpur’un Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Yerel Para Kurum Kredi Derecelendirme notları ise “BB” olarak belirlenerek; görünümü ise Türkiye’nin kredi derecelendirmesi ile uyumlu olacak şekilde “negatif” olarak değerlendirildi.

Poliüretan sektörünün öncü şirketlerinden Kimpur, finansal sağlamlık ve güvenilirlik alanında önemli bir başarıya imza attı. Kredi Derecelendirme kuruluşu JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. tarafından yapılan son değerlendirmede, Kimpur’un Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Derecelendirme notu yatırım yapılabilir seviyede ve “çok yüksek kredi kalitesi” skalasında, “AA- (tr)” olarak belirlendi ve 2022’de “stabil” olarak belirlenen görünümü, 2023’te “pozitif”e yükseltildi. Kısa vadeli ulusal kurum kredi derecelendirme notu ise “J1+ (tr)” olarak değerlendirildi ve görünümü “stabil” olarak korundu.

Uluslararası Arenada ‘BB’ Derecesi

Kimpur, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Kredi Derecelendirme notlarında “BB” derecesini elde etti. Görünüm ise Türkiye’nin kredi derecelendirme görünümü ile uyumlu olacak şekilde “negatif” olarak belirlendi.

“Mali Disiplin ve Stratejik Yatırımların Sonucu”

Kimpur CEO’su Cavidan Karaca konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Bu derecelendirme notları, Kimpur’un mali disiplin ve stratejik yatırımlarının bir sonucu olarak şirketimizin sağlam konumunu ve geleceğe yönelik büyüme potansiyelini göstermektedir.

Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Derecelendirmesinde görünümün “pozitif”e yükselişi, Kimpur’un finansal gücünü ve kredi piyasasındaki güvenilirliğini pekiştirirken; sürdürülebilir büyüme hedeflerinde attığımız sağlam adımların da bir göstergesi niteliğindedir. Bu başarıyı tüm ekip arkadaşlarımız ve paydaşlarımızla kutluyoruz.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler