Sosyal Medya

Genel

Getir ve BiTaksi hacklendi mi? Binlerce kullanıcının bilgileri tehlikede!

Getir ve BiTaksi platformları kullanıcılarının kişisel verilerinin sızdırıldığı haberleri dün gün boyu çokça konuşuldu. 100 milyon kişinin verilerinin sızdırıldığına dair iddiaların ardından Getir’den önemli bir açıklama geldi...

Getir ve BiTaksi hacklendi mi? Binlerce kullanıcının bilgileri tehlikede!

Getir ve BiTaksi platformları kullanıcılarının kişisel verilerinin sızdırıldığı haberleri dün gün boyu çokça konuşuldu. 100 milyon kişinin verilerinin sızdırıldığına dair iddiaların ardından Getir’den önemli bir açıklama geldi. Getir yaptığı açıklama ile birlikte kullanıcılarını güvende olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Getir, bazı kişisel bilgilerin sızdırıldığını doğrularken nasıl ele geçirildiğinin araştırıldığını ifade etti.

Açıklamada erişim şeklinin araştırıldığı söylenirken, söz konusu bilgiler ile Getir hesaplarına erişimin mümkün olmadığı eklendi. Ayrıca kredi kartı bilgilerinin Getir’in sisteminde değil MasterPass sistemlerinde saklandığı, bu yüzden de kullanıcı özelinde bu bilgilere erişimin mümkün olmadığı belirtildi.

GETİR’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yemek ve market alışverişleri için en çok kullanılan platformlardan biri olan Getir, aynı zamanda BiTaksi uygulaması ile birlikte taksi ihtiyacına yönelik de önemli bir hamle yapmıştı.

Gün içinde yapılan iddialar ise her iki uygulama kullanıcılarının da kişisel verilerinin sızdırıldığı yönündeydi.

Getir ise yaptığı açıklama ile birlikte bilgileri sızdırılan kişilerin sınırlı sayıda olduğunu belirtti.

Şirket aynı zamanda kullanıcılarının hesaplarının bir başka kişi tarafından kullanılamayacağının altını çizerken, kredi kartı bilgilerinin de kendi sistemleri altında toplanmadığını ifade etti.

Açıklama Şöyle;

getir.webp

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler