Sosyal Medya

Borsa

Deniz Yatırım’dan perakende hisseleri için yeni strateji

Güçlü seyreden gıda enflasyonu, öne çekilen tüketici talebi, fiyatlarda yaşanan hızlı yükseliş, özel markalı ürünlere olan talebin artması ve online…

Deniz Yatırım’dan perakende hisseleri için yeni strateji

Güçlü seyreden gıda enflasyonu, öne çekilen tüketici talebi, fiyatlarda yaşanan hızlı yükseliş, özel markalı ürünlere olan talebin artması ve online kanallara olan ilginin yüksek seyretmesi nedeniyle perakende sektörü şirketlerini beğenmeye devam ediyoruz. BİM Birleşik Mağazalar (BIMAS TI) için 12-aylık hedef fiyatımız 208,60 TL, Bizim Toptan (BIZIM TI) için 42,70 TL, Migros Ticaret (MGROS TI) için 186,60 TL ve Şok Marketler (SOKM TI) için ise 36,40 TL olup, dört hisse için de AL önerimizi sürdürüyoruz. Hedef fiyatlarımız sırasıyla %52, %16, %24 ve %17 getiri potansiyellerine işaret ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Tüketici Fiyat Endeksi Aralık ayında yıllık %64,3 artış göstermiştir. Gıda ve alkolsüz içecekler 2022 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %1,86, bir önceki yılın Aralık ayına göre %77,87, bir önceki yılın aynı ayına göre %77,87 ve 12 aylık ortalamalara göre %85,65 artış göstermiştir.

 

Covid-19 pandemisi ile birlikte önem kazanmaya başlayan e-ticaret, 2022 yılı içinde yerini oldukça sağlamlaştırdı. Büyümesi ciddi bir ivme kazanan online FMCG (gıda, içecek, kişisel bakım ve temizlik gibi market ürünleri) alışverişi, pandemi etkilerinin azaldığı, ekonomik endişelerin öne çıktığı günümüz Türkiyesi’nde artış trendine devam ediyor.

Artan enflasyon, indirim marketlerinin öz markalı ürünlerine olan talebin artması ve indirim marketlerin ulaşılabilir konumları bu marketlere olan ilgiyi artırmıştır.

BİM Birleşik Mağazalar’ı i) çift haneli trafik büyümesi ii) mağaza açılışlarındaki güçlü trend iii) kendi markalı ürünlerinin tercih edilmesi iv) yurt dışı operasyonları v) nakit toplama gücü vi) etkin maliyet yönetimi yapısı vii) temettü beklentisi dolayısıyla beğeniyoruz.

Bizim Toptan’ı i) çok kanallı satış, geniş müşteri ağı ve CRM uygulamaları ile Şirket’in başlattığı dijitalleşme atağı (ii) Seç Market soft-franchise model iii) kendi markalı ürünlerinin cirodaki artışı iv) coğrafi yaygınlığı vii) düzenleyici otoritenin sektör ile ilgili değerlendirmelerinden etkilenmiyor olması dolayısıyla beğeniyoruz.

Migros Ticaret’i i) çoklu kanal yetkinliği ii) online kanalların satışlara olan katkısının giderek artması iii) yüksek kurumsal yönetimi iv) uzun vadeli büyümeyi sağlamak için yeni iştiraklerle dönüşüm içinde olması v) nakit yaratma kapasitesindeki iyileşme vi) temettü beklentisi dolayısıyla beğeniyoruz.

Şok Marketler’i i) sürdürülebilir iş modeli sayesinde zorlu ekonomik koşullara uyum sağlayan yapısı ii) müşteri odaklı büyüme stratejisi iii) Cepte Şok ile online satışta var olması iv) öz markalı ürünlerine olan yüksek talep v) güçlü nakit pozisyonu vi) sahip olduğu cazip çarpanları dolayısıyla beğeniyoruz.

 

Deniz Yatırım

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler